legendarna glazbenica

Sanja Doležal: 'Ja sam možda najpoznatija amaterska domaća kuharica, predstavljam sve žene koje svakodnevno kuhaju za svoje obitelji'

06.02.2023 u 21:40

Bionic
Reading

Mnogima omiljena pjevačica, voditeljica i zaljubljenica u gastronomiju, otkrila je kako je prošla na audiciji za rubriku 'Kuhanje je IN' u emisiji 'IN Magazin', gdje se sprema na putovanja i gdje će proslaviti rođendan

'Puno je kulinarskih priloga, emisija, i koliko znam, ljudi to vole gledati. Ja sam, zahvaljujući ovih pet godina u rubrici 'Kuhanje je IN', možda najpoznatija amaterska domaća kuharica, predstavljam sve žene koje svakodnevno kuhaju za svoje obitelji. Prije pet godina su me pozvali na audiciju, nakon što sam napravila brzi rižoto od tikvica odlučili su mi dati priliku, izjavila je Sanja Doležal za Slobodnu Dalmaciju. Sretna je zbog toga, puno je naučila od vrhunskih kuhara.

Pjevačica i voditeljica za štednjakom je već tridesetak godina, a posebno je raduje i eksperimentiranje s hranom. Zbog posla je puno putovala, a onda te internacionalne okuse donosila u svoju kuhinju i sama rekreirala jela iz različitih dijelova svijeta. Kako joj je kćer vegetarijanka, posljednjih pet godina je postala vrlo vješta u pripremi vegetarijanskih i veganskih delicija.

  • +4
Sanja Doležal Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Osim kuhanja, strastvena je ljubiteljica i putovanja. Uskoro, otkrila je, odlazi u Sanremo, velika joj je želja bila posjetiti festival i obići dio Azurne obale. Planira i kratki put u Kanadu, zbog posla, pa proslaviti rođendan u Portugalu. Od užurbanog Zagreba i obaveza bježi u svoju oazu mira na Mrežnici, koju naziva svjojim drugim domom i najdražom rijekom. Najavila je i kako se priprema knjige posvećena Novim fosilima, koja će detaljno ispričati povijest mnogima omiljene skupine, a koju je započeo pisati njihov dragi tekstopisac i prijatelj Mario Mihaljević te broje nastupe s bendom kojima se iznimno raduje.