UOĆI ODLASKA U BERLIN

Sandra Perković progovorila o tome tko joj je najveća motivacija i podrška na natjecanjima

04.08.2018 u 12:31

Bionic
Reading

Suvišno je isticati da naša najuspješnija atletičarka na Europsko prvenstvo u atletici odlazi kao prva favoritkinja u bacanju diska i braniteljica naslova koji je osvojila na zadnja četiri Europska prvenstva. Sandra Perković za tportal je ispričala sve o svojim očekivanjima u Berlinu, ritualima i odmoru prije natjecanja

Od 6. do 12. kolovoza Berlin će domaćin Europskog prvenstva u atletici. U Njemačku Sandra Perković je izjavila da odlazi bez pritiska unatoč tome što je na posljednjim pripremama, koje su trajale mjesec dana, imala problema sa zdravljem, točnije s leđima. No to je sada iza nje.

'U Berlin idem spremna i jedva čekam samo natjecanje. Cijelu sezonu sam se pripremala za to i mislim da bi tad trebala biti moja špica moje 2018.. Odlazim tamo spremna i nadam se da ću to opravdati dobrim rezultatom', rekla nam je. Po povratku iz Berlina bit će samo jedan dan u Zagrebu toliko da, kaže, može oprati garderobu a onda putuje na pripreme kako bi se što bolje spremila za novu obranu zadnjih šest titula koje je osvojila na Dijamantnoj ligi. 'Dosta je to sve naporno, ali kad radite to što volite, u životu vam ništa nije teško', poručila je.

Pred samog natjecanje se dosta odmara i opušta jer se, napominje, mora biti svjež. To joj je najugodniji dio. 'Svaki put kad se opustimo, kasnije moramo puno stisnuti i da se vratimo u formu', ističe. Kad je na natjecanju slobodno vrijeme najviše voli provoditi gledajući neki film, prošetati ili proučavati arhitekturu grada u kojem se nalazi.

Na sam dan natjecanja nakon doručka uvijek prvo ima streching i 'tonizaciju' u vidu trčanja, skokova ili sličnih aktivnosti. Nakon toga odmara, ruča, spava i kreće na natjecanje.

Svakoj medalji i svakom natjecanju se veseli kao da joj je prvo. 'Svaki put bacam protiv same sebe i svaki put želim napraviti što bolji rezultat. Svaka medalja je kao prva, a Barcelona 2010. je nešto što je pokrenulo lavinu svih rezultata', izjavila je. Svjesna je svojih rezultata, uspjeha i veličine, ali skromna sportašica ne želi, poručila je, biti bahata i podcijeniti bilo koga.

Nema nikakve posebne rituale pred natjecanje. 'Volim da je sve na svom mjestu i da sve teče kako treba. To je nešto što me smiruje. Ne volim nerad, volim da je sve po 'pe esu' tako da to smatram svojim ritualom i što mi daje mirnoću pred samo natjecanje', rekla je. Odmarat će se tek od 8. rujna kad planira odlazak na more.

Prvoj osobi kojoj se javi nakon natjecanja je mama Vesna. 'Ona mi je najveća motivacija i podrška od prvih dana, a tako će biti i u budućnosti', ističe Sandra.

  • +17
Sandra Perković Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL