Nikad emotivnija

Sandra Perković o odrastanju uz samohranu majku, kratkom prekidu s dugogodišnjim dečkom: 'Shvatili smo da smo jedan drugome sve'

05.12.2021 u 11:00

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka i dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska nedavno se vratila s dvotjednog odmora s Maldiva i sprema se za nove životne pothvate. Pred njom je među ostalim, Svjetsko prvenstvo u Americi i Europsko prvenstvo krajem kolovoza u Munchenu. U jednom od rijetkih intervjua otvorila je dušu i pričala o sportu i privatnom životu

'Mislim da je cijela moja karijera isprepletena, upravo oni čine me ovakvom kakvom jesam. U životu mi ništa nije poklonjeno, za sve sam se morala izboriti i dati sve od sebe, tako da se nikad ne bojim krenuti ispočetka. Mislim da sam zato toliko uspješna u tim svojim usponima i padovima, u tom nekom buđenju i rađanju ispočetka. Nadam se da će tako biti iduće godine jer ovo nekakvo nezadovoljstvo koje se dogodilo pretvorilo se u veću motivaciju i želju da nastavim jer moja priča nije do kraja ispričana. Mislim da odlično izlazim iz padova i da se super snalazim i kada sam na samom vrhu', rekla je za RTL.

Karizmu i snage naslijedila je, rekla je, od svoje majke Vesne i bake Ružice. O njima govori s posebnim emocijama, posebno stoga što je vrlo rano njezina mama Vesna postala samohrana majka.

'Ona mi je najveći pokretač, ni baka, ni ona, ni ja - nismo imale lake živote, borile smo se, trudile, sve same morale stvoriti! Mama mi je davala koliko god je mogla, zahvalna sam joj na svemu. Brat je magistar strojarstva, ja sam olimpijska pobjednica - smatram da se moja mama jako borila da bismo mi bili ono što jesmo', ističe.

Kaže da je kao djevojčica znala da neka djeca imaju mamu i tatu, a da ona ima samo mamu. Njezina majka ispunjavala je ulogu oba roditelja. 'Nisam imala niti potrebu imati tatu. Ne znam gdje bih ga smjestila u taj svoj dnevnik. Moje djetinjstvo je bilo prekrasno i da bih se sad vratila, bilo bi samo zbog nje. Ljubav i energija koju nam je davala je nemjerljiva. Sretna sam i ponosna što sam njezina kći', naglasila je.

Prisjetila se upoznavanja s dugogodišnjim partnerom i trenerom Edisom Elkasovićem. Imala je tada svega 15 godina. 'On je bio proslavljeni sportaš, a ja djevojčica koja je tek počela trenirati. Bio mi je idol, uzor koji je ispunio sve što sam ja tad htjela. Nisam ga tada gledala kao čovjeka koji bi mi se mogao svidjeti. Kako su godine išle, kako smo sazrijevali, tako su se naši putevi spajali... Nakon šest godina prijateljstva jedne večeri sam nazvala svoju prijateljicu Valentinu i rekla joj da mi se sviđa Edis', otkrila je Sandra. Veliko prijateljstvo pretvorilo se u ljubavnu vezu, a ljubav u sportsku suradnju.

  • +3
Sandra Perković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Najzabavnija stvar svim sportašima na stadionu bila je kad mu kažem 'treneru'. A meni to ide samo od sebe, on je moj trener, osoba koja me vodi do savršenstva i u tom smislu se prema njemu ponašam kako njegova titula glasi. U našim kućnim atmosferama se odnosimo kao pravi par. Nije to teško razlučiti, ali da li nam se dogodila situacija da naš privatni odnos pati zbog sportskog - je, da smo uspjeli to rješiti - jesmo - i mislim da smo nas dvoje kao kocke koje su klinkule zajedno', smatra Perković.

Po prvi put je ispričala nešto o čemu se nagađalo i pisalo. U jednom trenutku njihovog odnosa odlučili su se nakratko, razdvojiti. 'Naravno da nisam željela o tome govoriti, to je moja intima. Na kraju dana sam rekla da je bolje da se dogodilo sada nego nekada kasnije. Ovako smo se razišli, kasnije opet spojili, shvatili smo da smo jedan drugome sve, da jedan bez drugog ne možemo i da nas nitko ne razumije kao što jedno drugo razumijemo. To je jako lijepo i jako rijetko. Mislim da smo uspjeli uvidjeti što smo mogli za trenutak čak i izgubiti da nismo bili otvoreni, iskreni i pošteni jedno prema drugom', kazala je.