JEDINI NIJE STIGAO

Stigli su svi osim njega: Kako je princ Harry uspio zakasniti na oproštaj sa voljenom bakom

08.09.2022 u 22:07

Bionic
Reading

Iako je njegov glasnogovornik najavio da stiže u Balmoral, princ Harry jedini nije stigao na vrijeme. U Škotsku je stigao tek nakon kraljičine smrti

U Aberdeen je sletio nedugo nakon što je Buckinghamska palača objavila da je njegova baka, kraljica Elizabeta II preminula. Službena objava za javnost, o smrti najduže britanske vladarice, objavljeno je u 18:30 po britanskom vremenu, a zapisi o letu pokazuju kako je avion u kojem je bio princ Harry u to vrijeme još uvijek bio u zraku.

Sletio je tek 15 minuta kasnije, zbog čega nije dobio priliku da se oprosti od voljene bake. U Balmoral je stigao satima nakon što su u isti, s raznih strana, stigla sva kraljičina djeca, ali i Harryjev brat William. Unatoč tome, pridružio se obitelji u žalovanju.

Kako je i potvrdio njegov glasnogovornik, Harry se na škotsko imanje uputio sam, bez supruge Meghan Markle koja je ostala u Londonu. Inače, njih dvoje večeras su se trebali pojaviti na dodjeli nagrada WellChild zbog kojih su, između ostalog, i stigli u Veliku Britaniju.

  • +6
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Harry je na dodjeli trebao održati i govor, no sve je otkazano. Inače, ovoga puta, za razliku od prošlog dolaska na kraljičin jubilej, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nisu se susreli s Elizabetom II, stoga je tuga princa Harryja vrlo vjerojatno veća, jer nije s bakom razriješio sve probleme.