DRAMA SE NASTAVLJA

Meghan Markle smatra kako se usprkos kraljičinoj zabrani zakonski ne može spriječiti korištenje imena Sussex Royal

21.02.2020 u 19:56

Bionic
Reading

Meghan Markle i princ Harry svoje će kraljevske dužnosti odraditi do početka proljeća i nakon toga kreću sa svojim najavljenim projektima

Kako su objavili britanski mediji, 38-godišnja Amerikanka rođena u Kaliforniji je svojim prijateljima otkrila kako nitko ne može zakonski spriječiti korištenje imena Sussex Royal iako im je kraljica izričito zabranila uporabu.

Meghan nije dobro sjela odluka kraljice Elizabete II koja im je zabranila korištenje imena Sussex Royal nakon što je par na to potrošio puno novca.

Engleska kraljica i visoki britanski dužnosnici dogovorili su se ovaj tjedan kako ne bi bilo primjereno da par i dalje koristi riječ 'kraljevski' u svojem 'brendiranju' te da se predstavljaju kao dio kraljevske obitelji. Ta odluka dolazi u vrlo nezgodnom trenutku: nakon što su Harry i Meghan već potrošili desetke tisuća funta na novu internetsku stranicu 'Sussex Royal' i započeli osnivanje humanitarne organizacije 'Sussex Royal - Zaklada vojvode i vojvotkinje od Sussexa'.

'Meghan je uvjerena kako im zabrana korištenje imena neće prouzročiti ikakve probleme jer oni se ne žele baciti u trivijalne poslove poput prodaje majica ili olovaka. Njih dvoje namjeravaju raditi na velikim projektima diljem svijeta koji govore sami za sebe. Meghan i Harry su ime Sussex Royal odabrali kako bi zaštitili ugled kraljevske obitelji no ne da bi zarađivali na račun toga', rekao je jedan dobro upućen izvor.

Bivša američka glumica koja se proslavila ulogom u seriji 'Suits', dodao je taj izvor, smatra kako svi znaju koje su njihove namjere i da im je samo to važno.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Clint Brewer/Derek Shook/Flightrisk / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Par je počeo upotrebljavati ime Sussex Royal prošle godine, nakon što se odvojio kućanstva princa Williama i Kate Middleton, vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, odnosno Kensington Royal.

'Njima je na prvom mjestu budućnost malenog Archieja kojeg obožavaju. Meghan je rekla kako nitko ne može oduzeti kraljevsko podrijetlo ni princu Harryju ni Arhieju koje im pripada rođenjem. Oni sad žele završiti sa svom tom dramom oko odlaska iz kraljevske obitelji', otkrio je taj izvor.

Meghan je pak s druge strane uvjerena kako im je uspjeh zagrantiran bez obzira koje ime koristili u budućnosti.

Par trenutačno živi u Vancouveru u Kanadi i nimalo se ne kaju zbog odluke o odlasku iz kraljevske obitelji, ispričao je taj izvor.

Podsjetimo, princ Harry i njegova supruga Meghan Markle od 31. ožujka i službeno prestaju djelovati kao viši članovi britanske kraljevske obitelji. Prema toj odluci oni više neće provoditi niti obavljati dužnosti u ime britanske kraljice, a taj će dogovor biti preispitan još jednom i to nakon 12 mjeseci