vrlo je pozitivan

S Camillom na misi: Kralj Charles u javnosti prvi put od početka liječenja karcinoma

11.02.2024 u 18:20

Bionic
Reading

Kralj Charles prvi je put izašao u javnost od početka liječenja karcinoma. Tako se 75-godišnji kralj pojavio zajedno s kraljicom Camillom dok su prisustvovali nedjeljnoj crkvenoj službi u crkvi Svete Marije Magdalene u Sandringhamu, Norfolku, a kralj je raspoloženo mahnuo okupljenim fotografima

Noseći elegantan tamno-smeđi kaput i sive hlače, kralj je držao plavi kišobran i smiješio se okupljenom mnoštvu dok je hodao pokraj svoje supruge, koja je nosila bijeli sako i crni šešir, i velečasnog kanonika dr. Paula Williamsa. Kralj je započeo s tretmanima liječenja karcinoma, a po svemu sudeći vrlo je pozitivan i pun vjere. Nakon izlaska iz bolnice pokušava koliko je moguće povratiti uobičajenu svakodnevicu, uključujući i odlazak na misu sa suprugom, kraljicom Camillom.

Inače, kralj Charles se u subotu prvi put osvrnuo na svoju dijagnozu karcinoma u izjavi koju je objavila Buckinghamska palača, zahvalivši javnosti na dobrim željama i podršci.

'Želio bih izraziti svoju najiskreniju zahvalnost na brojnim porukama podrške i dobrim željama koje sam primio posljednjih dana', započeo 'Kao što svi oni koji su bili pogođeni rakom znaju, takve dobre tople riječi su najveća utjeha i ohrabrenje.'

Kralj Charles govorio je o osjećaju 'ohrabrenja' zbog pozitivnog utjecaja koje je otkrivanje njegove dijagnoze raka imalo na podizanje svijesti o bolesti i organizacijama koje podupiru oboljele od raka i obitelji diljem svijeta. 'Moje doživotno divljenje njihovoj neumornoj brizi i predanosti tim je veće sada nakon i mog osobnog iskustva', zaključio je u izjavi.

  • +8
Kralj Charles Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Naime, 5. veljače palača je objavila da je kralju Charlesu dijagnosticiran rak. Objava je stigla tjedan dana nakon kraljevog trodnevnog boravka u bolnici radi operacije povećane prostate. No, točna dijagnoza i vrsta karcinoma uovom trenutku još nije otkrivena.

Palača je u svojoj izjavi otkrila: 'Tijekom nedavnog kraljevog operacijskog postupka zbog benignog povećanja prostate, primijećeno je zasebno pitanje koje je izazivalo zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi identificirali su oblik raka.'

'Njegovo Veličanstvo je danas započelo s rasporedom redovitih tretmana liječenja, a tijekom tog vremena liječnici su mu savjetovali da odgodi javne dužnosti. Tijekom ovog razdoblja, Njegovo Veličanstvo će nastaviti obavljati državne poslove i službenu papirologiju kao i obično', bilo je navedeno.

Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: KarlLarsenPRphotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Kralj je zahvalan svom liječničkom timu na brzoj intervenciji, koja je bila moguća zahvaljujući njegovom nedavnom bolničkom zahvatu. Ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog liječenja i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće,' pisalo je u izjavi.

'Njegovo veličanstvo odlučilo je podijeliti svoju dijagnozu kako bi spriječilo nagađanja i u nadi da može pomoći u razumijevanju javnosti za sve one diljem svijeta koji su pogođeni rakom', stoji u priopćenju.

Dolazak kralja Charlesa u crkvu odvio se nekoliko dana nakon što je njegov sin princ Harry na kratko doletio u Ujedinjeno Kraljevstvo t kako bi razgovarao s ocem nakon objave njegove dijagnoze raka.

Nakon što je u utorak iz Los Angelesa sletio u London, Harry je navodno posjetio kralja Charlesa i kraljicu Camillu u Clarence Houseu, gdje žive u Londonu. 'To je dobro. Nadamo se da će [Harry] u jednom trenutku dovesti i unuke, jer bi to bilo lijepo za sve njih,' otkrio je tada jedan insajder.