DAR S BLISKOG ISTOKA?

Ružičasti dijamantni prsten na ruci Meghan Markle obavijen je velom tajni, a glasnogovornici Sussexa tihi su po pitanju njegovog porijekla

17.09.2021 u 21:55

Bionic
Reading

Vrijednost nakita kojega je Meghan Markle nosila na snimanju editorijala za Time procijenjen je na oko 2,5 milijuna kuna, a britanskim je medijima za oko najviše zapeo prsten s ružičastim dijamantom čija je vrijednost oko 400 tisuća kuna. Razlog takvog zanimanja nije vrijednost prstena, nego porijeklo dragulja od kojega je napravljen

Naime, u medijima su se pojavile tvrdnje da je prsten vrijedan 62 tisuće dolara izradila Lorraine Schwartz, draguljarka poznata među slavnim osobama, no sporno u cijeloj priči oko prstena je porijeklo dijamanta, kojega je paru navodno poklonio tajanstveni donator s Bliskog istoka.

Vojvode od Sussexa su te navode demantirali putem svojih glasnogovornika, koji su izjavili da je sporni prsten za snimanje nabavila stilistica izravno od dizajnera, te da nema veze s tajanstvenim donatorom s Bliskog istoka.

No, u preokretu koji je uslijedio nešto kasnije, glasnogovornici Sussexa odbacili su prethodno poricanje i pojasnili da su mislili samo na prsten s vojvotkinjine lijeve ruke, nešto manje od 3,5 tisuća kuna vrijedan ružičasti prsten brenda Shiffon, usmjerenog na osnaživanje žena.

O tajanstvenom prstenu Lorraine Schwartz na njenoj desnoj ruci nisu rekli niti riječi pa se postavlja pitanje skriva li Meghan nešto o porijeklu dijamanta koji je na njenom prstu prvi put viđen u listopadu 2020. godine.

Ako dijamanti doista dolaza s Bliskog istoka, piše Daily Mail, nije jasno je li Meghan taj dar primila dok je još bila u kraljevskoj službi ili nakon što je obavila posljednje službene dužnosti. Bliskoistočnu regiju nije posjećivala službeno, ali uvijek postoji mogućnost privatnog putovanja.

  • +3
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Buskhinghamska palača objavljuje samo popis darova koje je kraljevska obitelj primila na dužnosti u Velikoj Britaniji ili u inozemstvu, a javno dostupnih zapisa o tome da je Meghan dobila dijamante nema. Darovi poslani kraljevskoj obitelji izvan njihovih službenih angažmana bilježe se, ali se ne objavljuju.

Palača je upit o dijamantima, piše Daily Mail, poslala glasnogovornicima Sussexa u SAD-u.

Meghan je ove godine već naišla na kritike zbog dijamanata, kad se pokazalo da je tijekom turneje po Fidžiju u listopadu 2018. godine nosila dijamantne naušnice, vjenčani dar saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, optuženog za naručivanje ubojstva novinara Jamala Khashoggija.

Sporni prsten Meghan je nosila i tijekom svog debitantskog editoriala za časopis Time u listopadu prošle godine, a na Page Six tada su se pojavile tvrdnje da je prsten izradila Lorraine Schwartz od dijamanata koje je par dobio s Bliskog istoka. Prsten je primijećen i u videu s Melissom McCarthy povodom 40. rođendana.