praznovjeran je

Russell Crowe otkrio detalje o novom filmu 'Papin egzorcist'

11.04.2023 u 19:37

Bionic
Reading

Russell Crowe priznao je da je praznovjeran te da ne voli gledati horor filmove koji narušavaju njegov miran stav, no ipak odlučio je prihvatiti ulogu istaknutog svećenika sa zanimljivom ulogom u povijesti Katoličke crkve

Današnji IN magazin ponudio je svojim gledateljima nešto zbilja posebno i vrijedno! U ekskluzivnom intervjuu Russell Crowe otkrio je ponešto o novom filmu u kojem tumači svećenika Gabrielea Amortha, istaknutog svećenika koji se bavio egzorcizmom.

'Razgovarao sam s nekim njegovim prijateljima, kolegama i u svim tim razgovorima isticao se taj njegov smisao za humor i kako je zapravo održavao balans u životu baveći se tim mračnim stvarima', izjavio je Crowe te otkrio kako se pripremao za ovaj za njega neobičan glumački izazov.

Podijelio je i kako se napao u novom izazovu pristavši da glumi nekoga za koga se ne zna točno ni kako je izgledao. Prije kada je glumio stvarne osobe osjećao je odgovornost da tjelesno podsjeća na lika, što se razlikuje od ovog projekta.

Ipak, htio je prenijeti esenciju svećenika koji je proveo više od nekoliko desetaka tisuća egzorcizama, a za potrebe filma svladao latinske molitve koje se zbilja koriste u egzorcizmima. Na kraju je za utjelovljenje oca Amortha dobio i blagoslov svećenstva, što smatra velikim uspjehom.

Ekipa koja stoji iza filma našalila se kako ne postoji osoba koja bi bolje utjelovila glavnog papinog egzorcista od samog gladijatora, misleći pritom na jednu od najistaknutijih uloga ovog Oskarovca. 

Na kraju se glumac našalio kako nije veliki fan žanra horora, već mu je draži miran san od toga da se dobro preplaši.

  • +5
Russel Crowe u filmu 'Papin egzorcist' Izvor: Profimedia / Autor: Screen Gems - 2.0 Entertainment - Loyola Productions - Jesus & Mary / Christophel Collection / Profimedia