tko želi biti milijunaš

Riskirao je na pitanju za 18 tisuća eura i pogriješio: Biste li vi znali odgovor?

12.01.2023 u 22:14

Bionic
Reading

Novo izdanje kviza 'Tko želi biti milijunaš' donijelo je nova uzbuđenja – prvi natjecatelj Željko Tomljenović napustio je natjecanje s osvojenih 150 eura. Drugi natjecatelj Leo Kovač riskirao je na 12. pitanju te zbog pogrešnog odgovora otišao je kući s iznosom drugog praga, odnosno s 5 tisuća eura

Večerašnji kviz 'Tko želi biti milijunaš?' počeo je igrom 'Najbrži prst' u kojoj je najuspješniji bio Željko Tomljenović iz Knina. 'Zapeo' je na sedmom pitanju gdje je trebao je odgovoriti na pitanje u čemu je prema legendi kralj Stjepan Držislav porazio dužda Petra II. Orseola i oslobodio se sužanjstva: u šahu, u mačevanju, u jahanju ili u trčanju.

Nije znao odgovor pa je zatražio je džoker 'pola-pola'. U igri su ostali odgovori: u šahu i u trčanju. Kako i dalje nije znao odgovor, a nije želio riskirati, odlučio za poziv. Džoker 'zovi' sa stopostotnom sigurnošću rekao mu je da se radi o šahum a Željko je osvojio je 600 eura.

Tko ima svjetski rekord s najviše metara, štoviše s više metara od zbroja ostale trojice? Armand Duplantis, Jonathan Edwards, Mike Powell ili Javier Sotomayor. Tako je glasilo deveto pitanje za 2500 eura. Željko je rekao da ne zna točan odgovor, ali da će logikom doći do njega. Kao odgovor ponudio je opciju pod A- Armand Duplantis. Odgovor nije bio točan pa je kući otišao s osvojenih 150 eura.

U 'vrući' stolac zatim je sjeo Leo Kovač iz Rijeke. Specijalizant je patologije i citologije 'zapeo' je na devetom pitanju u kojem ga se pitali u kojoj državi nema ni djelića Galicije - u Francuskoj, u Španjolskoj, u Poljskoj ili u Ukrajini? Zatražio je pomoć publike. Publika mu nije bila od dovoljne pomoći te se odlučio na džokera 'zovi'. Džoker je odmah sa sigurnošću rekao da se radi o Francuskoj, a Leo je osvojio 2500 eura.

Nakon osvojenog praga od 5 tisuća eura na desetom pitanju gdje je 'ispucao' džoker 'pola-pola' Leo je otvorio 12 pitanje za 18 tisuća eura koje je glasilo: Tje tu vlasnik sisulje? - Moruzgva, pčela, imela ili krava? Nakon poduže analize, iako nije znao točan odgovor, odlučio je riskirati i ponuditi odgovor B - pčela. No, točan odgovor je bio pod C - imela, pa je Leo kući otišao s iznosom od 5 tisuća eura.