NAKON NAGODBE

Reper Diddy u novim problemima: Stigla još jedna tužba za seksualno zlostavljanje

24.11.2023 u 09:00

Bionic
Reading

Tek nakon što se s bivšom djevojkom Cassie nagodio, za repera Seana Diddyja Combsa stigli su novi problemi. Žena po imenu Joi Dickerson-Neal optužila ga je da ju je 1991. drogirao i silovao

Prošlo je tek tjedan dana otkako se reper Sean Diddy Combs nagodio s bivšom djevojkom Cassie, stigla mu je nova tužba na Vrhovni sud na Manhattanu.

Uvid u tužbu dobili su novinari Daily Beasta, koji su objavili da je žena imena Joi Dickerson-Neal optužila glazbenika da ju je 1991. prvo drogirao, a potom i silovao.

U tužbi se navodi kako je Joi, koja je u to ime bila studentica na Sveučilištu Syracuse, nevoljko pristala na večeru s reperom. 'Tijekom njihovog spoja Combs je namjerno drogirao Joi što je dovelo do toga da je bila u takvom fizičkom stanju da nije mogla samostalno stajati ili hodati. Vozeći se najprije do glazbenog studija gdje nije mogla izaći iz auta, Combs je nastavio voziti do mjesta gdje je odsjeo kako bi je seksualno napao', stoji u tužbi.

Sean ‘Diddy’ Combs Izvor: Profimedia / Autor: TIMMSY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Iako Joi nije nakon navodnog incidenta otišla na policiju i prijavila sve, tvrdi da joj se kasnije obratio DeVante Swing, član R&B grupe Jodeci, koji joj je navodno rekao da je Combs dijelio 'snimku seksa' njih dvoje. Swing navodno nije htio tražiti tražiti pravdu za nju zbog straha da će izgubiti diskografski ugovor s Combson.

U tužbi stoji i kako je Dickerson zbog svega odustala od fakulteta te je čak hospitalizirana zbog suicidalnih ideja. 'Ova tužba u posljednji tren primjer je kako se dobronamjeran zakon može okrenuti naopako. Priča gospođe Dickerson stara 32 godine izmišljena je i nije vjerodostojna. Gospodin Combs je nikada nije napao. Ovo je čisto otimanje novca i ništa više', stoji u odgovoru glasnogovornika slavnog repera.