RIAN JOHNSON

Redatelj novog hit filma na Netflixu ne krije nezadovoljstvo ovim detaljem

27.12.2022 u 16:54

Bionic
Reading

Nastavak hit detektivskog filma ‘Knives Out’ uoči Božića debitirao je na Netflixu i očekivano postao jednim od trenutno najgledanijih filmova na popularnom streaming servisu. Redatelj Rian Johnson, međutim, ne krije nezadovoljstvo činjenicom da je naziv originalnog filma uključen u naziv novog nastavka, a otkrio je i zašto

Poznati američki filmaš (49) priznao je koliko je naporno radio kako bi originalni film ‘Knives Out’ i njegov nastavak ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ izgledali kao zasebni filmovi, neovisni jedan o drugom.

'Snažno sam se trudio učiniti ih samostalnim filmovima. Iskreno, poprilično sam ljut što je ‘A Knives Out Mystery’ u naslovu nastavka. Htio sam da se zove samo ‘Glass Onion’. Shvaćam sve i želim da svi kojima se svidio prvi film znaju da je ovo samo sljedeći u nizu’, priznao je Johnson.

Njegovo otkrivanje nezadovoljstva naslovom uslijedilo je nakon što je nedavno odgovorio na teoriju da se lik Edwarda Nortona iz filma ‘Glass Onion: A Knives Out Mistery’ temelji na Elonu Musku.

O sličnostima je govorio tijekom intervjua za Wired objavljenog krajem prošlog tjedna. Kad su ga upitali o čemu bi mogao biti njegov sljedeći film, Johnson je upitao novinara za ideju.

‘'Pad Twittera?'’, novinar mu je predložio na što se Johnson nasmijao i odgovorio: 'Pad Twittera. Nisam li upravo tu ideju iskoristio?'.

Glass Onion: A Knives Out Mystery | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

‘Glass Onion’ prati tehnološkog milijardera, kojeg utjelovljuje Edward Norton, koji poziva grupu prijatelja na privatni otok blizu Grčke. Kad se netko pojavi mrtav, Daniel Craig u ulozi detektiva Benoita Blanca preuzima slučaj.

Budući da je ‘Glass Onion’ izašao samo nekoliko mjeseci nakon što je Musk kupio Twitter, Rian je primijetio koliko su čudne sličnosti između filma i stvarnog života.

'To je tako čudno. Vrlo je bizarno. Nadam se da ne postoji neki tajni marketinški odjel na Netflixu koji financira ovo preuzimanje Twittera’, izjavio je.

PONOSNA MAMA BLISTA

Nema sumnje, Kate Hudson izgleda senzacionalno, ali pažnju je ipak ukrao njezin zgodni 18-godišnji sin

Pogledaj galeriju