BLAGDANI NA TV-U

Red lake zabave, red repriza i tek pokoja premijera

18.12.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Domaće televizije nam i za ove blagdane, bez previše iznenađenja, nude red prigodnih glazbenih emisija, red (uvijek istih) filmskih repriza uz pokoju filmsku premijeru

Za Božić nam HTV priprema božićni ‘Ples sa zvijezdama’ u društvu brojnih filmova.

Novogodišnji program na HTV-u počet će Filharmonijskim balom, nakon čega slijedi specijalno izdanje '8. kata' s posebnim gostima.

U Novu 2013. uvest će nas Miroslav Škoro i njegovi gosti u posebnom izdanju showa 'Pjevaj moju pjesmu'. Škorini gosti i natjecatelji bit će Jelena Rozga, Vanna, Sandra Bagarić, Marija Borić, Jelena Miholjević, Massimo Savić, Goran Karan, Marko Tolja, Nikša Kušelj i Tarik Filipović. Ocjenjivat će ih članovi žirija Zorica Kondža i Siniša Škarica, a pridružit će im se Oliver Dragojević i Tony Cetinski. Bit će tu i glazbeni dueti, nastup plesnih parova te glazbena igra 'Može i ovako' u kojoj će zvijezde izvesti svoje hitove u novim aranžmanima.

Nova TV i Doma TV

Nova TV božićni program započinje 21. prosinca izravnim prijenosom humanitarnog koncerta 'Želim život' koji se i ove godine održava na glavnom zagrebačkom trgu. Na koncertu će sudjelovati brojni poznati glazbenici među kojima Nina Badrić, Colonia, Jelena Rozga i mnogi drugi. Tijekom prijenosa prikupljat će se putem humanitarnog broja sredstva za Zakladu Ana Rukavina.

Ususret blagdanima događat će se završnica 'Masterchefa', a superfinale je na rasporedu na Badnjak. Na sam Božić bit će televizijska premijera filma 'Četiri Božića' s Reese Witherspoon i Vinceom Vaughnom u glavnim ulogama, a ostali termini blagdana obilovat će prigodnim i uglavnom repriznim naslovima poput 'Zovite me Djed Mraz', 'Vilenjak', 'Fred Mraz', 'Najluđi Božić', 'Kovrčava Sue' i 'Božić vragolastog Dennisa'.

'Sherlock Holmes'

Na Staru godinu Nova TV početkom večeri donosi televizijsku premijeru filma 'Sherlock Holmes' Guya Ritchieja s Judeom Lawom i Robertom Downyjem Jr. u glavnim ulogama. Nakon filma stiže šou 'I godina Nova 2013.' s ekipom iz 'Nad lipom 35' kojoj će se pridružiti glumice Jagoda Kumrić, Ornela Vištica i član žirija 'Masterchefa' Radovan Marčić. Za glazbeni ugođaj bit će zadužen kućni bend s gostima Severinom, Jelenom Rozgom, Halidom Bešlićem, Madre Badessom, Zlatkom Pejakovićem, Magazinom i dr. Slijedi emisija 'S Novom u Novu' u kojoj će voditelji Mirna Maras i Dalibor Petko dati priliku gledateljima da u svojim javljanjima u program požele najbolje želje za 2013. godinu.

Na prvi dan nove godine na rasporedu je filmski maraton s naslovima 'Supermanova smrt', 'Tom i Jerry: Priča o orašaru', 'Andre', 'Sinbadovo sedmo putovanje', 'Iznad zakona', 'U zmajevom gnijezdu' i dr.

Doma TV na Staru godinu donosi snimku koncerta Hit recordsa. Navečer je na rasporedu filmski klasik 'Zameo ih vjetar', a na prvi dan 2013. moći ćemo pogledati romantičnu dramu Nicka Cassavetesa 'Bilježnica' s Ryanom Goslingom u naslovnoj ulozi.

RTL

RTL ni ove godine nema emisiju kojom će nas uvesti u 2013., već će to u njihovo ime učiniti filmovi. Što se što se pak filmskog programa tiče, i opet će biti u znaku repriza nezaobilaznih 'klasika žanra' uz pokoju premijeru. Ni ove godine neće se izbrisati dugogodišnja ljubav između RTL-a i mlađahnog Macaulayaj Culkina, opako usamljenog u kući. Društvo u kategoriji 'reprize reprize reprizine reprize' pravit će mu komedija 'Kolo sreće' s Danom Aykroydom i Eddiejem Murphyjem. Naći će se tu i parodija 'Veliki film', autora zaslužnih za 'Mrak film' te animirani film 'Pusti vodu da miševi odu'.

'Sissi'

Osim 'Sam u kući', RTL će za blagdane pustiti još jednu trilogiju, 'Sissi', o austro-ugarskoj princezi Elizabeth u izvedbi neodoljive Romy Schneider. Društvo će joj praviti TV premijere 'Božić u zemlji čuda' i 'Snježne radosti 2', potom 'Ostavljeni na Antartici' i 'Bitka za Božić' s Dannyjem DeVitom i Matthewom Broderickom.

Na RTL2 blagdanski program će zadržati svoj uobičajeni ritam uz red humorističkih serija, red kuhinje. U ovim prvima možemo gledati 'Malcolma u sredini', 'Dva i pol muškarca', 'Kako sam upoznao vašu majku', 'Modernu obitelj' i 'Teoriju velikog praska', u potonjem Davida Rocca i Gordona Ramsayja