15 skladbi

Rage Against The Machine objavili album 'Live & Rare'

28.07.2022 u 15:00

Bionic
Reading

Live album uz najveću svjetsku turneju

Grupa Rage Against The Machine objavila je album 'Live & Rare' koji donosi službene bootleg snimke i demose iz razdoblja od 1991. do 1997. godine. Izdanje je službeno objavljeno samo u Japanu davne 1998., a sada je, prateći njihovu veliku svjetsku turneju, po prvi put dostupno globalno putem streaming servisa.

'Live & Rare' sadrži ukupno 15 skladbi. 'Bullet In The Head' i 'Settle For Nothing' snimljene su 1993. na koncertu u Amsterdamu, a u Nizozemskoj su još zabilježene 'Zapata's Blood', 'Without A Face' i 'Black Steel In Hour Of Chaos', obrada grupe Public Enemy, čiji se frontman Chuck D pridružio bendu na pozornici za tu priliku.

'Bombtrack', 'Take The Power Back', 'Freedom' i cover N.W.A. 'Fuck Tha Police' snimljene su na američkim i kanadskim koncertima, a poseban dodatak je pjesma Allena Ginsberga 'Hadda Be Playing On The Jukebox' koju je bend izveo u Detroitu. 'Live & Rare' sadrži i 'Darkness' i 'Clear The Lane', koje su se originalno našle na demo izdanju objavljenom prije epohalnog debi albuma, a na kraju su se našli bonus trackovi – žive verzije pjesama 'People Of The Sun', 'No Shelter' i obrada 'The Ghost Of Tom Joad'.

Dobar dio pjesama sa 'Live & Rare' izdanja Rage Against The Machine uključio je u svoju aktualnu, najtraženiju svjetsku turneju 'Public Service Announcement' koja 17. rujna stiže u zagrebačku Arenu. Na njihovom prvom gostovanju u Hrvatskoj kao specijalni gosti nastupit će sjajan hip hop duo Run The Jewels.

Veliki Rage Against The Machine u dvorani na Laništu će dočekati fanovi iz doslovce cijelog svijeta. Osim regije i brojnih europskih zemalja ulaznice se prodaju i na dalekim lokacijama poput Argentine, Novog Zelanda, Hong Konga, Singapura, Dominikanske Republike i Guatemale. U kupnji prednjači domaća publika te fanovi iz Italije, Slovenije i Srbije. Prema trenutnim brojkama 46% ulaznica prodano je van Hrvatske. Zbog izuzetne potražnje u prodaju su puštene dodatne ulaznice u sektorima Tribine sjedenje 2 po 550 kn i Tribine sjedenje 1 po 650 kn, a kupiti se mogu u prodajnom sustavu Eventim.

Koncert grupe Rage Against The Machine u Zagrebu organiziraju Charm Music, Live Nation i LAA.