PRLJAVO RUBLJE U JAVNOSTI

Psihologinja tvrdi da Amber Heard pati od PTSP-a zbog partnerskog nasilja

04.05.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Glumica Amber Heard pati od posttraumatskog stresnog poremećaja koji je posljedica partnerskog nasilja njezina bivšeg supruga Johnnyja Deppa, rekla je u utorak na sudu psihologinja pozvana da svjedoči

Dawn Hughes, klinička i forenzična psihologinja, tijekom svjedočenja je rekla da je Johnny Depp, za vrijeme 'vrlo nestabilne veze' s Amber Heard, patio od problema povezanih s 'opsesivnom kontrolom' i 'opsesivnom ljubomorom'.

Podsjetimo, Depp je podnio tužbu protiv bivše supruge, optuživši je za klevetu. Glumica je u članku za The Washington Post u prosincu 2018. napisala da je proživjela obiteljsko zlostavljanje. Premda u njemu nije imenovala Deppa, glumac je tuži jer je insinuirala da je riječ o njemu te traži 50 milijuna dolara odštete.

Heard je podnijela protutužbu, tražeći 100 milijuna dolara odštete, tvrdeći da je u braku s Depppom trpjela 'nevjerojatno fizičko nasilje i zlostavljanje'.

Psihologinja Hughes je na sudu rekla da je Heardovoj dijagnosticirala PTSP nakon što je provela četiri odvojena testa.

'Te pretrage su mi omogućile postavljanje konačne dijagnoze, a to je da ona pati od PTSP-a', kazala je.

'Postoje brojne indicije po kojima je u ovoj vezi trpjela partnersko nasilje', kazala je Hughes pred sedmeročlanom porotom okružnog suda u Fairfaxu.

Amber Heard Izvor: Profimedia / Autor: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

Njezini su zaključci u suprotnosti s onima koje je ranije na ročištu iznijela Shannon Curry, koja je kazala da glumica ne boluje od PTSP-a.

Curry, koja je također klinička i forenzična psihologinja, rekla je kako smatra da 36-godišnja glumica boluje od graničnoga poremećaj osobnosti i histrionskog poremećaja ličnosti, no Dawn Hughes smatra da Heard ne pati od tih poremećaja.

Psihologinju Hughes u srijedu bi trebali unakrsno ispitati Deppovi odvjetnici.

Ranije u utorak sudac u kaznenom postupku za kazneno djelo klevete, odbio je zahtjev odvjetnika Amber Heard da se slučaj odbaci.

Do kraja tjedna očekuje se svjedočenje Heard.

  • +6
Johnny Depp, Amber Heard Izvor: EPA / Autor: BRENDAN SMIALOWSKI / POOL