NAPETOSTI RASTU

Prvo odustajanje u 'Masterchefu' zbog stresa

26.05.2011 u 13:01

Bionic
Reading

Zbog sve stresnijih izazova i sve napetije atmosfere, šou 'Masterchef' napustit će jedan od natjecatelja

U Masterchef kuhinji ostalo je samo deset najboljih kuhara amatera koji nastavljaju svoju borbu za titulom prvog hrvatskog Masterchefa. Izazovi postaju sve stresniji, atmosfera sve napetija, što će biti uzrok i prvog odustajanja u šouu. O kome se točno radi, saznat ćemo nakon još jednog uzbudljivog Gastro duela koji će se ovog puta održati u McDonaldsu.

Desetorici preostalih kandidata Tomislav Gretić poručuje da će, tko god bude šef kuhinje, u nadolazećem Gastro duelu imati visoke ciljeve. 'Postajete sve kompaktniji, sve više se sluša šefa kuhinje', poručit će im Mate Janković. Radovan Marčić će napomenuti da ih je sada malo te da je sigurno u timu lakše raditi, ali da je sada teže biti bolji.

Za vođu crvenog tima žiri će odabrati Šimu, a kao vođa plavog tima postavljena će biti Ana. U crvenom timu ovaj put naći će se Željana, Vedran, Davor i Ljubo, a u plavom Robert, Srđana, Matija i Bojan. Ovaj put kandidati će kuhati u McDonaldsu, i to, kako im je Tomislav naglasio, 'bez predrasuda'.

'Prodati zdrava i fina jela ključni je zadatak današnjeg izazova. Džabe vam fina jela ako ih nemate kome prodati. Marketing je zato danas ključan', poručit će Radovan kandidatima.

Kandidati su dobili fine i zdrave namirnice od kojih moraju napraviti dva jela, a rezultati će se vidjeti preko prikupljenih bonova. Moraju napraviti jela koja nisu na meniju McDonaldsa, dakle nešto novo i kreativno od namirnica koje su u sklopu njihovih jela.

Crveni i plavi tim pripremljena jela poslužit će gostima koji će dobivati bonove koje će kasnije morati staviti na stranu crvenih ili plavih, ovisno o tome kojim jelom su bili zadovoljniji. Nakon kuhanja u McDonaldsu, kandidati će se vratiti u studio i stati pred žiri kako bi čuli tko je bio uspješniji u ovom Gastro duelu. Rezultat će biti razmirice među kandidatima i prvo odustajanje u ovom šouu.