PRESEDAN NA DVORU

Prvo kraljevsko vjenčanje obavljeno u potpunoj tajnosti: Unuka kraljice Elizabete tri je puta odgodila svadbu i na kraju se udala daleko od očiju javnosti

17.07.2020 u 14:11

Bionic
Reading

Za razliku od svih svojih prethodnica, poznatih rođaka i rođakinja, princeza Beatrice nije uspjela ostvariti kraljevsko vjenčanje iz snova. U posljednjih godinu i pol čak je tri puta bila prisiljena otkazati vjenčanje s talijanskim tajkunom, a sada se princeza Beatrice napokon udala i to u potpunoj tajnosti

Britanski mediji javljaju da se princeza Beatrice, unuka kraljice Elizebete II. udala u dvorcu Windsor za svog zaručnika Eduarda Mapellia Mozzija. Par se nakon dugih i napornih priprema koje nisu išle u njihovu korist, napokon odlučio zapečatiti svoju ljubav pred najbližom obitelji i svjedocima i to na tajnoj ceremoniji zatvorenoj za javnost.

Neuobičajeno je to za članove britanskog kraljevstva, čija su vjenčanja inače raskošna, gamurozna te medijski popraćena.

Međutim, najmlađa kćer princa Andrewa i Sarah Ferguson zbog raznih je prepreka i okolnosti bila prisiljena na nešto jednostavniji čin vjenčanja nego kakav su imali njezina poznatija sestra, princeza Eugenie, bratić princ Harry ili stariji princ William.

Na vjenčanju u vrtovima dvorca Windsor bili su prisutni mladenkini otac i majka, mladoženjina obitelj, kraljica Elizabeta II. i njezin suprug princ Philip.

Mlada kraljevska nasljednica, deveta u redu za britansku krunu, trebala je po posljednjem planu izreći sudbonosno 'da' svom odabraniku Eduardu Mapelliju Mozziju 29. svibnja. Toga puta panedmija koronavirus zakomplicirala je njezine planove.

Prije toga dva je puta pomaknula datum svog vjenčanja zbog oca princa Andrewa koji je u to vrijeme bio upleten u skandal s pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.