POZNAT I DATUM SAHRANE

Prvi put od smrti voljenog Lukasa oglasila se Barbara Nola: 'Svijet je stao, dušo moja'

02.11.2022 u 20:27

Bionic
Reading

U subotu 29. listopada filmski svijet ostao je bez velikog umjetnika, a glumica Barbara Nola i njezina djeca Jakov i Mara bez supruga i oca. Odlazak redatelja Lukasa Nole ostavio je sve u suzama, a njegova najveća ljubav, supruga Barbara, tek je sada smogla snage za objavu na svom profilu na Facebooku, kojom je sve pozvala da se posljednji put pozdrave s Lukasom

'Svijet je stao, dušo moja. Lukasova komemoracija je u četvrtak u 12 h u kinu Tuškanac. Sprovod je u petak u 14 h na Krematoriju. Dođite da probamo slaviti život.'

Napisala je to na svom Facebooku četiri dana nakon smrti svoje najveće ljubavi glumica Barbara Nola. Uz te riječi objavila je crno-bijelu fotografiju redatelja Lukasa Nole iz mladih dana, u odijelu s košuljom i kravatom i naočalama za vid.

Svijet je stao, dušo moja. Lukasova komemoracija je u četvrtak u 12 h u kinu Tuškanac. Sprovod je u petak u 14 h na Krematoriju. Dođite da probamo slaviti život.

Objavljuje Barbara NolaUtorak, 1. studenoga 2022.

Ispod objave nanizali su se izrazi sućuti, no niti jedan od njih ne može Barbari vratiti njezinog supruga. Čak i nakon 28 godina braka uvijek su izgledali kao par koji se tek zaljubio, a optimizam nisu izgubili ni prije osam godina, kada je Lukasu dijagnosticiran rak grla.

  • +8
Barbara i Lukas Nola Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Njihova velika ljubav počela je još u školsko doba. Barbara je bila prijateljica Lukasovog brata Filipa, s kojim je išla u razred te su zajedno išli u glumačku školu u ZeKaeM-u. Ljeta je često provodila u njihovoj kući blizu Makarske. Lukas joj je u to vrijeme bio kao stariji brat, a kad se vratio iz vojske, ispričala je ranije, počela ga je gledati drugim očima.

  • +2
Lukas Nola Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Fascinirala ju je njegova kreativnost jer je pisao pjesme, scenarije, a imao je i bend te je bio 'dominantan u društvu, strastvena, snažna, odlučna osoba i bio - frajer'. Vjenčali su se 1994. godine, a kao plod ljubavi dobili su sina Jakova i kćer Maru.