SARAH FERGUSON

Prvi puta, nakon 20 godina šutnje, svoju stranu priče ispričala je bivša snaha kraljice Elizabete II

10.11.2018 u 17:31

Bionic
Reading

Punih 20 godina šutjela je, ne želeći svojim izjavama remetiti mir britanske kraljevske obitelji, ipak, s odmakom, puna samopouzdanja nekadašnja vojvotkinja od Yorka, bivša supruga princa Andrewa, Sarah Ferguson, odlučila je ispričati svoju priču

Njezina crvena kosa njezin je prepoznatljiv znak, kao i bivša titula, ona vojvotkinje od Yorka. Sarah Ferguson, bivša supruga princa Andrewa, s kojim, iako već godinama nisu u braku, i dalje dijeli isti dom, odavno nije omiljena osoba princa Philipa, koji je zbog nje gotovo odustao od dolaska na vječanje svoje unuke, princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka.

Samu sebe opisuje kao veliko, zaigrano dijete, a upravo ta odlika često ju je dovodila u probleme. Iako je do sada, zbog 'mira u kući', šutjela, Sarah Ferguson ipak je odlučila ispričati svoju stranu priču. Na 'velika vrata' vratila se prošlog mjeseca, na vjenčanju svoje kćeri, princeze Eugenie, i svojim neslužbenim i neprotokolarnim ponašanjem ponovno oduševila sve.

  • +5
Sarah Ferguson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Novinarki Daily Maila odlučila je ispričati sve, osobito o svom bivšem suprugu, princu Andrewu, od kojeg se razvela prije 22 godine. 'Mi smo vjerojatno najsretniji razvedeni par na svijetu. Razvedeni smo na papiru, no nismo se i razišli'. Vjenčanje kćeri prvi je događaj kraljevske obitelji na kojem je sudjelovala upravo otkako su ona i Andrew krenuli svatko svojim putem, jer joj je, kao bivšoj supruzi, bilo zabranjeno pojavljivanje na obiteljskim okupljanjima.

'Sve je bilo divno, no jedna je osoba na vjenčanju nedostajala - Diana. Bila je moja najbolja prijateljica i najduhovitija osoba koju sam poznavala. Bila je nevjerojatna privilegija i sreća biti s njom jer su njezin smijeh i to koliko je uživala u životu prelazili na vas. Sigurna sam da bi bila oduševljena i ovim vjenčanjem', rekla je Sarah Ferguson, kojoj princ Philip nikada nije oprostio razvod od njegovog sina.

Naime, princ Philip smatrao je da je Sarah, svojom izvanbračnom avanturom s američkim biznismenom Johnom Bryanom, nanijela veliku sramotu obitelji, osobito nakon što su 1992. godine svjetlo dana ugledale fotografije na kojima Bryan ljubi njezine nožne prste. No, o tom periodu života nije željela pričati, vraćajući se stalno na vjenčanje princeze Eugenie, koje je većinu provela od sreće plačući. Ipak, ona o njemu ima samo riječi hvale:

'Nevjerojatno ga poštujem i uvijek ću ga poštivati i bilo je lijepo ponovno biti u njegovom društvu. Moj otac i on često su zajedno igrali polo, stoga ovo okupljanje izvlači neke uspomene.'

  • +2
Princeza Diana i Sarah Ferguson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S kraljicom je odavno našla 'zajednički jezik', pa je tako već tri ljeta redovito u Balmoralu, dolazi na Royal Ascot te zajedno ispijaju čaj u Windsoru. No, ono što sve iznenađuje činjenica je da posljednja dva desetljeća, koliko je razvedena od princa Andrewa, njihova bliskost je i dalje jaka te zajedno dijele dom - Royal Lodge u Windsoru.

'Mi smo savršeno kompatibilni. 23. srpnja 1986. bio je najsretniji dan u mom životu, a Andrew je najbolji muškarac kojeg sam ikada upoznala. Ono što on radi za Veliku Britaniju je nevjerojatno, no rijetki znaju koliko on doprinosi svemu. Nevjerojatno sam ponosna na njega. Stojim čvrsto uz njega i uvijek ću stajati, a sve ovo što imamo, naša je osobna bajka. Iako više nismo par, jedno smo drugome osobe od povjerenja. Yorkovi su jedinstveni kao obitelj i to ste mogli vidjeti i na vjenčanju', rekla je Sarah Ferguson i nastavila:

'Stojimo čvrsto jedno za drugog, borimo se svi za sve. Poštujemo se, slušamo jedno drugoga, a i naša djeca nas slušaju.' Ipak, na pitanje razmišljaju li možda da obnove bračne zavjete, Sarah Ferguson je rekla:

  • +5
Sarah Ferguson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Puno ljudi me to pitalo, no jednostavno smo sretni sa stvarima kako su posložene. Uživamo u društvu jedno drugoga, ali i dopuštamo si da procvjetamo. Znam da zvuči kao bajka, no to je naš život.'

Otvarajući se polako, nekadašnja vojvotkinja od Yorka dotaknula se i svojih problema s prehranom, koji su počeli nakon što su se njezini roditelji 1974. godine razveli. Ona je to doznala iz novina i na kraju sebe smatrala glavnim krivcem za njihov krah, smatrajući da nije bila dovoljno dobra.

  • +26
Poznati na vjenčanju princeze Eugenie Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Zbog svega sam počela utjehu tražiti u hrani i natukla sam puno kilograma zbog svega. U jednom trenutku, sa samo 13 godina, imala sam čak 93 kilograma.' Ta borba danas je iza nje, a ona ima liniju na kojoj joj mnogi zavide.

Ovaj Božić biti će 22. po redu kako će ga dočekati sama, bez svojih kćeri, budući da će se one u Sandringhamu pridružiti kraljevskoj obitelji na godišnjem okupljanju, no, to joj ne smeta. 'Znam da Njezino Visočanstvo obožava moju djecu, stoga sam sretna što mogu s njom provesti vrijeme u kolovozu i za Božić.'