PRVI BOŽIĆ KAO KRALJ

Prve se pamte: Objavljena božićna čestitka kralja Charlesa III i Camille

12.12.2022 u 09:06

Bionic
Reading

Buckinghamska palača objavila je fotografiju koja je ujedno i prva božićna čestitku kralja Charlesa III kao monarha, a riječ je o jednoj od posljednjih fotografija nastalih u vrijeme kada je još bio prijestolonasljednik

I službeno je - najljepše razdoblje u godini započelo je i u kraljevskoj obitelji, i to nakon što su kralj Charles III i kraljica supruga objavili svoju prvu božićnu čestitku, obilježivši time i prvi Charlesov Božić na tronu.

Kako je pojašnjeno, fotografija koja je snimljena 3. rujna 2022., samo pet dana prije smrti kraljice Elizabete II, i to na Braemar igrama u Škotskoj, a istu je snimio Sam Hussein.

Na fotografiji su kralj Charles i njegova supruga Camilla, snimljeni na proslavi tradicionalnih škotskih igara, sporta i plesa u Braemaru, selu stotinjak kilometara zapadno od Aberdeena, a koja se pak nalazi nedaleko kraljičine omiljene ljetne rezidencije u Balmoralu.

Na čestitki kratko i jasno piše: 'Želimo vam Sretan Božić i Novu godinu.'

  • +30
Kralj Charles ugostio južnoafričkog predsjednika Cyrila Ramaphosu Izvor: Profimedia / Autor: Justin Tallis/Pool / Shutterstock Editorial

Inače, Samir Hussein zaslužan je za mnoge fotografije članova kraljevske obitelji. Tako je pratio kraljevsku obitelj na prekomorske turneje, uživao s njima u Ascotu, a fotografirao je i vjenčanje princa i princeze od Walesa te zadatke koje su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa posljednje odradili kao radni članovi kraljevske obitelji.