SVE NJEZINE LJUBAVI

Prva joj je simpatija bio Luka Nižetić, pričalo se i o njezinoj vezi s Nikolom Karabatićem, no tek je Belgijac uspio odvesti Blanku Vlašić do oltara

27.05.2022 u 15:37

Bionic
Reading

Vijest da se Blanka Vlašić udala i da čeka prinovu iznenadila je hrvatsku javnost, pa čak i njoj bliske ljude, koji nisu ni znali da je u vezi s Belgijcem Rubenom Van Guchtom. Svoj privatni život oduvijek je uspješno skrivala, a do javnosti su tek stizale 'mrvice'

Prije samo nekoliko dana pisali smo o tome kako je Blanka Vlašić i dalje u top formi i da naporno vježbana svojoj terasi da ostane u istoj, nesvjesni da bivša atletičarka vješto krije sretne vijesti. Jučer je sama sve objavila na svom Instagram profilu i ostavila sve doslovce bez riječi.

Uz fotografije iz crkve i sa svadbenog slavlja, Blanka Vlašić otkrila je da se udala za belgijskog novinara Rubena Van Guchta i da s njim čeka i svoje prvo dijete. A s kime se sve u prošlosti povezivalo ime Blanke Vlašić?

Tek godinama kasnije, u jednom je intervjuu Blanka priznala kako joj je prva simpatija bio pjevač Luka Nižetić, s kojim je išla u osnovnu školu. 'Nikad nismo službeno bili par. No, obostrana simpatija zasigurno je postojala. A tu i tamo pao bi koji poljubac. Mislim da me s Lukom najviše vezao isti smisao za humor, znali smo se neprestano cerekati oko nekih stvari koje su samo nama bile smiješne', otkrila je za Slobodnu Dalmaciju.

No, za ljubav i nije imala previše vremena ponajviše zbog treninga, koji je zahtijevao odricanje od mnogih tinejdžerima dragih im stvari.

Prva javnosti poznata njezina veza bila je ona s Vinkovčaninom Antoniom Ergotićem, s kojim je bila od 2004. do 2007. godine. A iako je nekoliko puta rekla kako joj je upravo on velika potpora u svemu što radi, ljubavi je došao kraj, a o prekidu je obavijestila sve na neočekivani način - nakon press konferencije vezane uz prvenstvo u Valenciji 2008. godine.

'Željela bih vam reći da sam već mjesec i pol dana slobodna djevojka i više nisam u vezi. Smatrala sam da je ovo najbolji način da to objavim kako ne bi bilo špekulacija u medijima. Evo, čak sam i natuknice pripremila. To je sve što ću o ovoj temi reći za medije, a kao što ste vidjeli, to nije utjecalo na moje skakanje', rekla je tada, a dvije godine kasnije njezino se ime počelo povezivati s jednim od najboljih rukometaša svijeta.

Naravno, riječ je o Nikoli Karabatiću, kojeg je upoznala na ljeto 2009. kada je rukometaš s obitelji odmarao u vikendici u Poljicama. Njegova rođakinja Tina Radić, koja je bila Blankina prijateljica, glavni je 'krivac' za njihovo upoznavanje, a čak su se pojavili zajedno i na Splitskom festivalu, no svatko u svojem društvu. Da su zajedno postalo je jasno 2010. na Europskom prvenstvu u Barceloni, gdje je prije natjecanja vrijeme provodila na tribinama upravo s Karabatićem, a slala mu je i poljupce sa staze nakon osvojenog zlata.

  • +3
Blanka Vlašić Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Što da vam kažem, sve ste vidjeli', rekla je tada novinarima, a nešto rječitiji bio je njezin otac i trener Joško Vlašić: 'Eto, sad imate dvije dobre priče. Jedna je zlato, a druga njezin novi dečko. Ali, ne bih se ja htio miješati.' A čini se nije se htio 'miješati' ni Karabatić koji je rekao kako je na stadion došao gledati francuske sportaše kako bi ih podržao.

Zajedno su potom viđeni u Dubaiju, a Blanka je s njim došla i na otvaranje rukometnog turnira. U vezi su bili pet mjeseci i svemu je došao kraj u prosincu 2010. godine.

Sve do jučer Blanka svoj privatni život čuvala je samo za sebe, a onda je sve iznenadila viješću da se u nedjelju u Splitu udala za belgijskog sportskog novinara Rubena van Guchta te je u objavi na Instagramu potvrdila da će zajednički život graditi u Hrvatskoj i Belgiji, zajedno s prinovom koju očekuju krajem godine.

'Rekli smo DA! Rekli smo da u predivnom Splitu. Rekli smo da zajedničkom životu u Hrvatskoj i Belgiji. Da stvaranju obitelji Van Gucht-Vlašić u budućnosti. Da, najvećem daru koji smo do sada dobili u životu: našem dječaku koji će se roditi do kraja godine i koji nam znači cijeli svijet', radosno je napisala Blanka.