KREĆE PRAVA ŠKOLA

Prošla je godina bila samo zagrijavanje, princa Georgea pravi izazovi tek čekaju

23.08.2018 u 18:38

Bionic
Reading

Kao i mnogu drugu djecu, princa Georgea vrlo brzo očekuje povratak u školske klupe, no najstarije dijete princa Williama i Kate Middleton dočekat će nova učionica u kojoj će upoznati i novog učitelja, a očekuje ga i ozbiljniji školski program u kojega će se više morati uključiti i roditelji

Prošla je godina u privatnoj školi Thomas's Battersea za petogodišnjeg princa Georga bila tek prijemna, a pravi školski izazovi tek mu slijede, jer na red dolaze i ozbiljnije teme poput znanosti, povijesti i zemljopisa.

Prvašići će nadolazeće školske godine utvrđivati znanje stečeno na prijamnoj godini i usavršavati ključne vještine poput pisanja pisanih slova, tečnog govora i razumijevanja matematike.

Ova godina izazovnija je i za roditelje. Ne samo da će umjesto dosadašnjih 45 tisuća kuna po polugodištu za prvu godinu trebati izdvojiti ok o170 tisuća kuna, što kraljevskoj obitelji ne bi trebalo predstavljatio problem, nego će Kate i princ William morati odvojiti više vremena za princa Georgea s kojim će trebati čitati desetak minuta svake večeri i rješavati tjedne zadatke iz pravopisa.

George i njegovi školski prijatelji već su upoznati s osnovama francuskog jezika, a znanje će ove godine produbljivati uz stručnog učitelja s kojim će 35 minuta tjedno učiti na francuskom bajke i pjesme. Svoj će francuski vokabular proširiti sa zimskom odjećom, danima u tjednu i predmetima iz učionice.

Religijska poduka bit će usmjerena prema razvijanju znanja i razumijevanju kršćanstva, ali će se mališane podučavati i cijeniti razlike među kulturama prisutnim u današnoj Britaniji. U proučavanju Biblije, upoznat će se s važnijim pričama o Noi, Josipu te Davidu i Golijatu.

  • +19
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

George i njegove školske kolege kreću i s podukom iz računalstva, u sklopu koje će učiti koristiti miša, upoznati se s Microsoftovim Wordom i razvijati razumijevanje algoritama.

Izvan učionice, George će sa svojim vršnjacima uživati u drami, umjetnosti i baletu. Poduku iz baleta imaju svi polaznici prvog razreda 35 minuta tjedno, a uz stručne nastavnike u poduci sudjeluju i živi pijanisti.

Nastavni plan slijedi i program Kraljevske akademije plesa, a fizički razvoj osim kroz ples i igru, razvijat će također gimnastikom i plivanjem.