CIJENA? SITNICA!

Prodaje se kraljičin Rolls-Royce, za 17 milijuna kuna može biti vaš

06.08.2018 u 06:37

Bionic
Reading

Prema pisanju britanskih medija, kraljica Elizabeta II odlučila je prodati svoj Rolls-Royce, koji je u kraljevskoj obitelji više od šest desetljeća. Riječ je o jednom od samo 18 primjeraka napravljenih između 1950. i 1956. godine, a izrađen je isključivo za to da prevozi članove kraljevske obitelji i predsjednike država

Automobil Rolls-Royce Phantom IV State Landaulette iz 1950. godine, u vlasništvu kraljevske obitelji, ide u prodaju. Riječ je o jednom od tek 18 primjeraka napravljenih između 1950. i 1956. godine, izrađenih isključivo za prijevoz članova kraljevske obitelji i predsjednika država, a zbog svoje ekskluzivnosti i rijetkosti, kao i činjenice da je osobno vozilo same kraljice, na aukciji će se ponuditi za oko dva milijuna funti.

  • +21
Meghan Markle dolazi u crkvu na vjenčanje s princem Harryjem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U kraljevskoj obitelji korišten je od kraja 50-ih te je većinom služio kraljici Elizabeti II i njezinu suprugu, princu Philipu, koji su na mnoga događanja išli upravo u tom automobilu.

Rolls-Royce je, čini se, omiljena marka automobila među pripadnicima kraljevske obitelji jer se u jednoj od novijih inačica vozila i Meghan Markle s majkom Doriom Ragland kada je išla na svoje vjenčanje.

Prema pisanju The Telegrapha, kraljičin automobil prodat će se kao dio kolekcije kraljevskih automobila koji će se također pojaviti na aukciji, među kojima će biti Rolls-Royce Phantom V High Roof State Limousine iz 1960. godine, koji su često koristili kraljica i vojvoda od Edinburgha, Rolls-Royce Phantom VI Limousine iz 1979., koji je koristila kraljevska obitelj, te Rolls-Royce Centenary Silver Spur Saloon iz 1985., u kojem se u posebnim prilikama vozila princeza Diana.

Aukciju će održati privatna britanska aukcijska kuća Bonhams 8. rujna.