37. ROĐENDAN

Evo kako će Meghan Markle obilježiti svoj rođendan, ali i zašto je taj datum važan u britanskoj povijesti

01.08.2018 u 09:33

Bionic
Reading

U subotu 4. kolovoza 37. rođendan proslavit će Meghan Markle. Bit će to njezin prvi koji slavi otkako je u svibnju postala dio kraljevske obitelji, no umjesto raskošne zabave, Meghan očekuje odlazak na vjenčanje Harryjeva najboljeg prijatelja. Inače, taj datum je odavno važan dio britanske povijesti, stoga se nagađa da upravo zato kraljica Elizabeta II još više simpatizira vojvotkinju od Sussexa

I dok je prošle godine svoj rođendan proslavila na safariju u Africi, za vojvotkinju od Sussexa ovo će biti ujedno prvi otkako je postala dijelom britanske kraljevske obitelji. U subotu 4. kolovoza Meghan Markle proslavit će 37. rođendan i to na vjenčanju najboljeg prijatelja svog supruga, Charlieja Van Straubenzeeja i Daisy Jenks.

  • +17
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I dok mnogi svoje rođendane obilježavaju velikim i raskošnim zabavama te se čini kao da se toga pridržavaju i članovi kraljevske obitelji, to i nije tako. Jedno od zlatnih pravila u obitelji je da toga nema. Jedini dostojan način da se proslavi rođendan je intimnim slavljem u krugu obitelji.

Zanimljivo je da je 4. kolovoza važan datum za kraljevsku obitelj, osobito za kraljicu Elizabetu II. Naime, na taj dan je rođena i njezina voljena majka, pokojna Kraljica Majka. Rođena kao Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, svojim je nasljednicima, nakon što je umrla u ožujku 2002. godine, ostavila zakladu u kojoj se nalazilo 19 milijuna funti, a svojoj kćeri Elizabeti, budući da je druga kći, princeza Margaret, umrla dva mjeseca ranije, ostavila je mnogobrojna imanja te između 50 i 70 milijuna funti.

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Možda je upravo činjenica da Meghan dijeli isti datum rođenja s kraljičinom majkom razlog za to što Elizabeta II toliko voli suprugu mlađeg unuka, više od Kate Middleton.