TO IM JE DOVOLJNO

Procurili detalji susreta: Princ Charles sinu i snahi dao je tek 15 minuta svog vremena, a evo na čemu je inzistirala kraljica

16.04.2022 u 09:09

Bionic
Reading

U najvećoj tajnosti, uz saznanje tek najodanijih djelatnika kraljice Elizabete II i princa Charlesa, u London su stigli princ Harry i Meghan Markle, a sada u javnost cure i zanimljivosti

Iako se, navodno zbog sigurnosti, odbio pojaviti na misi zadušnici koja je održana krajem ožujka u Westminsterskoj opatiji, princ Harry iznenadio je sve malom promjenom plana i dolaskom u najvećoj tajnosti u svoju domovinu, kako bi se susreo s ocem i bakom. Njegova odluka da 'prelomi' put iz Los Angelesa do nizozemskog Haga presjedanjem u Londonu bila je dovoljna da kraljica Elizabeta II dočeka njega i Meghan Markle širom raširenih ruku.

Iako je Harry namjeravao prvo se susresti s ocem, kraljica je potegnula svoje veze i inzistirala na tome da upravo nju u dvorcu Windsor prvo posjete on i Meghan. Budući da su u tom trenutku upravo u Windsoru bili i Charles i njegova supruga, vojvotkinja od Cornwalla, nije bilo nikakvih logističkih prepreka za izmjenu plana.

No, ono što je najzanimljivije od svega je da je princ Charles svome sinu dao samo 15 minuta svog vremena i to oko 10 sati ujutro. Prema saznanjima dobro upućenog izvora, na polovici sastanka pridružila im se i Camilla, a onda su ona i Charles napustili dvorac i otišli za svojim obavezama.

I dok mnogi misle kako je to okrutno, da otac sinu nakon toliko mjeseci što se nisu vidjeli, da tek 15 minuta svog vremena, dobro upućeni itekako su svjesni da je to uvrijeđena Charlesova reakcija, kojeg su potezi mlađeg sina posljednjih godina itekako povrijedili, posebice intervju kojeg je Harry dao Oprah Winfrey.

  • +11
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ne pomaže ni skori izlazak Harryjevih memoara, u kojem bi on mogao itekako oplesti po članovima svoje obitelji. Ono što Charles osjeća najbolje je opisao njegov bliski prijatelj i anonimni izvor britanskih medija:

'On voli svog sina, no srce mu se slama sa svime što on radi. Strah ga je da bi se povijest mogla ponoviti i da bi se Harryju moglo dogoditi što se dogodilo s princezom Dianom. Upravo zbog toga želi ostaviti 'otvorena vrata' i održavati odnose i razgovore, jer i dan danas žali što tako nije napravio s Dianom.'