TRODNEVNO SLAVLJE

Procurile prve fotografije najveselijeg vjenčanja godine: Udala se jedna od najljepših žena na svijetu

02.12.2018 u 16:56

Bionic
Reading

Glumica Priyanka Chopra i glazbenik Nick Jonas vjenčali su se u subotu u njezinoj rodnoj Indiji. Svečanost se održala u glamuroznoj palači Umaid Bhawan u Jodhpuru, samo četiri mjeseca nakon njihovih zaruka, a ceremoniju vjenčanja, prema zapadnjačim običajima, predvodio je Nickov pastoralni otac Paul Kevin Jonas Sr.

Vjenčanicu je mladenki dizajnirao Ralp Lauren, a u odjeći istog dizajnera bio je i mladoženja. Ovaj izbor ne čudi obzirom da je kolekcija Ralpha Laurena bila njihov izbor prošle godine za večer Met Gala, a dizajner je i blizak prijatelj paru.

Pomalo čudi da je Ralph Lauren, koji ove godine slavi 50 godina uspješne karijere, odlučio dizajniranti vjenčanicu za televizijsku i filmsku zvijezdu, obzirom da je do sada to činio samo za članove svoje obitelji.

Kako piše Daily Mail, Lauren je bio vrlo zainteresiran za odjevanje filmske zvijezde i jedne od najljepših žena na svijetu da joj je na izbor ponudio nekoliko dizajna vjenčanice.

Među uzvanicima vjenčanja bile su glumice Parineeti Chopra, Sophie Turner i Jasmin Walia, kao i indijski premijer Narendra Modi. Iako je Chopra u svibnju bila gošća na njezinom vjenčanju, njezina prijateljica i bivša kolegica Meghan Markle nije uveličala njezinu svečanost.

Nekoliko trenutaka nakon svečanosti vjenčanja, mladenci su na društvenim medijima podijelili fotografije s tradicionalnog Mehendija, slavlja koje je prethodilo vjenčanju, a na kojemu se ženske uzvanice ukrašavaju kanom. Prema vjerovanjima, onima koje to još nisu uspjele, ovaj bi običaj trebao donijeti sreću u pronalaženju budućeg supruga.

'Jedna od najvažnijih stvari koje smo dobili u svojoj vezi je spajanje obitelji koje vole i poštuju druge vjere i kulture. I planiranje našeg vjenčanje u kojem se stopilo oboje, bilo je nevjerojatno', opisali su mladenci fotografiju okupljanja na kojoj su obično ženski članovi obitelji nevjeste.

'Za djevojku važan dio indijskog vjenčanja je Mehendi. I taj smo običaj učinili našim, a poslijepodne smo započeli slavlje onako kako smo to mi sanjali', napisali su mladenci.

Vjenčanje se održava cijelog vikenda, a mladenci su se potrudili da gostima ni u jednom trenutku ne bude dosadno, pa je u palači priređen turnir u šahu, a igrao se i kriket.

Mladenci nisu štedjeli, a uz veličanstveni vatromet i svjetlosne laserske efekte, uzvanike su počastili paketima dobrodošlice s indijskim poslasticama, cipelama i personaliziranim srebrnim novčićem na kojemu je lik hinduističkog boga Ganesha i božice Laxmi. Našao se u paketu i 'informativni vodič' za trodnevno ekstravagantno slavlje koje završava u nedjelju sa svečanosti po indijskim običajima.

Postavili su i na vjenčanjima sve popularnije 'drvo dobrih želja' na kojemu uzvanici mogu objesiti svoje poruke ljubavi i podrške.

U nedjelju je Priyanka objavila novu seriju fotografija i video s još jednog tradicionalnog običaja zvanom Sangeet. Na ovom glazbenom događanju koje je prethodilo vjenčanju, obitelji mladenaca imali su zadatak ispričati priču o njima, uz obilje smijeha, kroz pjesmu i ples.

Prema osoblju i radnicima koji su brinuli da sve protekne u najboljem redu, mladenci su postavilistroge zahtjeve pa im je tako korištenje mobitela u palači čiji je najam koštao 60 tisuća dolara bilo strogo zabranjeno, a bili su dužni i karticu za pristup držati cijelo vrijeme vidljivom. Ista im je uz molbu da napuste palaču, mogla biti i oduzeta.

  • +13
Vjenčanje Nick Jonas i Priyanka Chopra Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia