Zajednički 'nastup'

Prinčevi William i Harry pojavit će se danas na istoj svečanosti, ali evo pod kojim uvjetima

14.03.2024 u 12:16

Bionic
Reading

Večeras će se u Londonu u Muzeju znanosti održati dodjela nagrade Diana Legacy u znak sjećanja na princezu od Walesa. Obojica njezinih sinova sudjelovat će, ali svatko na svoj način

Braća će večeras uveličati događaj, ali niti jedno od njih neće biti u prostoriji u isto vrijeme, čak ni virtualno.

Očekuje se da će princ William osobno održati govor povodom obilježavanja 25. godišnjice dobrotvorne organizacije i uručiti nagrade za 20 dobitnika. Princ od Walesa će se na dodjeli nagrada pojaviti sam jer se njegova supruga Kate Middleton još uvijek oporavlja od operacije abdomena.

  • +2
Princ William i princ Harry Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

Harry, koji živi u Kaliforniji potom će se pridružiti s video pozivom. Međutim, njegovo sudjelovanje će se dogoditi tek nakon što njegov brat napusti ceremoniju. Nespremnost braće da prihvate prisutnost jednog i drugog na tom događaju, otkriva dubinu njihove svađe budući da su se prije toga često pojavljivali zajedno kako bi pozirali s dobitnicima nagrada.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

The Diana Award je inače dobrotvorna organizacija osnovana kako bi odražavala uvjerenje princeze od Walesa da mladi ljudi imaju moć promijeniti svijet. Organizacija vodi programe protiv zlostavljanja i mentorstva te odaje priznanje inspirativnom radu mladih ljudi.

Dr. Tessy Ojo, izvršna direktorica Nagrade Diana, izjavila je za The Times : 'Privilegija je imati potporu i princa od Walesa i vojvode od Sussexa, osobito dok obilježavamo našu 25. obljetnicu.' Glasnogovornik dodjele rekao je za The Telegraph da će Harry biti 'ključni dio' proslave. 'Predviđeno je da razgovara s dobitnicima nagrada', rekao je.