SVE SU DIRNULI

Prinčevi William i Harry konačno ostavili nesuglasice iza sebe: Dobro raspoloženi skupa su otkrili spomenik svojoj majci

01.07.2021 u 16:54

Bionic
Reading

Britanska, ali i svjetska javnost s velikim zanimanjem prati obilježavanje 60. rođendana princeze Diane, nikad prežaljene majke prinčeva Williama i Harryja budući da su se njih dvojica danas prvi puta skupa pojavili u javnosti nakon sprovoda njihovog djeda princa Philipa u travnju

Britanski mediji pišu kako su braća čiji odnosi nikad nisu bili u većoj krizi, konačno odlučili sve razmirice ostaviti iza sebe te zajedno na 60. rođendan njihove majke koja je stradala u prometnoj nesreći 1997. godine, otkriti spomenik u čast voljene princeze od srca kako su je zvali.

Kip u čast princeze Diane koja je poginula u pariškoj automobilskoj nesreći 1997. otkriven je u vrtu Kensingtonske palače u središtu Londona, njezinu bivšem domu.

  • +10
Obilježavanje 60. rođendana princeze Diane Izvor: Profimedia / Autor: Dominic Lipinski / PA Images / Profimedia

William je tad imao 15, a Harry samo 12 godina kada se automobil u kojem su bili njihova majka i njezin prijatelj Dodi al-Fayed zabio u stup u tunelu u Parizu dok su bježali od fotografa.

U zajedničkoj izjavi vojvoda od Cambridgea i vojvoda od Sussexa objavljenoj danas, braća su poručila: 'Svaki dan želimo da je još uvijek s nama i nadamo se da će ovaj kip zauvijek stajati kao simbol njezina života i njezinog nasljeđa'

To nije prvi spomenik princezi Diani u Londonu. U Hyde Parku 2004. je otkrivena 210 metara dugačka fontana nakon godina birokratskih prepirki oko dizajna.

  • +30
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: JUSTIN SUTCLIFFE / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inače, kako je ranije najavljeno ovom događanju nije nazočio ni princ Charles ni supruge prinčeva, Kate Middleton i Meghan Markle, a osim braće otkrivanju spomenika nazočili su i Dianin brat Charles Spencer i Dianine sestre Sarah McCorquodale i Jane Fellowes.

Hoće li ovaj događaj pomoći da nekad bliski William i Harry ostave nesuglasice po strani, ostaje nam da vidimo, a britanski mediji pišu kako je nedavna utakmica između Engleske i Njemačke u kojoj su Englezi na kraju slavili, na neki način ipak zbližila braću. Navodno su čak razmijenili i nekoliko tekstualnih poruka zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu i pobjede Engleske nad Njemačkom na Euru 2020.

Upućeni naglašavaju da je to još daleko od sveobuhvatnog zbližavanja, ali je dosad najpozitivniji znak da bi otuđena braća, barem danas, mogla svoje razlike gurnuti na stranu.

'Među njima još uvijek stvari ne stoje dobro, ali očito je došlo do razmjene poruka, posebno o nogometu, što je korak u dobrom smjeru, makar to samo bilo u čast njihove majke', objasnio je za Daily Mail jedan izvor.