NAJVAŽNIJA SPOREDNA STVAR NA SVIJETU

Led između zavađene braće polako se topi: Prinčevi William i Harry razmijenili nekoliko poruka nakon pobjede Engleske nad Njemačkom

01.07.2021 u 10:27

Bionic
Reading

Nevjerojatna pobjeda Engleske nad Njemačkom na Euru na otok je donijela veliku radost, a njene posljedice mogle bi se odraziti i na kraljevsku obitelj. Naime, čini se da je engleska nogometna reprezentacija na domaćem terenu postigla nešto naizgled nezamislivo

Zapanjujuća pobjeda od 2:0 pomogla je u otapanju zaleđenog odnosa između prinčeva Williama i Harryja.

Otkako su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa objavili svoje naglo napuštanje kraljevske obitelji prije godinu i pol dana, zaraćena braća jedva da su razmijenila koju riječ.

Jasno je da su posljednjih dana morali biti u kontaktu uoči današnje svečanosti otkrivanja kipa u spomen na njihovu pokojnu majku princezu Dianu, no navodno su čak razmijenili i nekoliko tekstualnih poruka zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu i pobjede Engleske nad Njemačkom u utorak.

Upućeni naglašavaju da je to još daleko od sveobuhvatnog zbližavanja, ali je dosad najpozitivniji znak da bi otuđena braća, barem danas, mogla svoje razlike gurnuti na stranu.

'Među njima još uvijek stvari ne stoje dobro, ali očito je došlo do razmjene poruka, posebno o nogometu, što je korak u dobrom smjeru, makar to samo bilo u čast njihove majke', objasnio je za Daily Mail izvor.

Princ William, koji je predsjednik Nogometnog saveza, sa suprugom Kate i najstarijim sinom koji je lud za nogometom prisustvovao je utakmici Eura na Wembleyu.

  • +3
Kate Middleton, princ William i princ George Izvor: Profimedia / Autor: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Kraljevski insajderi za Daily Mail su otkrili i kako je princu Harryju rečeno koliko se obitelj nadala da će ponovno vidjeti njegovog dvogodišnjeg sina Archieja te da se raduju njegovom skorašnjem povratku u Veliku Britaniju. Vjeruje se da su vojvode od Cambridgea i njihovo troje djece Archieja vidjeli samo jednom ili dva puta otkako se rodio.

Današnje otkrivanje kipa princeze Diane dogodit će se s tri i pol godine kašnjenja, velikim dijelom i zbog narušenih odnosa između braće.

Poznato je kako je princ William vrlo povrijeđen i ljut zbog načina na koji je Harry 'pritisnuo nuklearni gumb', ne samo u svom odnosu s monarhijom, nego i sa samom obitelji.

Jedan, inače nepogrešiv izvor, izražavao je veliku sumnju da će dva brata ikad uspjeti povratiti čak i privid bliskosti u kojoj su nekad uživali.

  • +8
Princ William i princ Harry na sprovodu djeda , princa Philipa Izvor: Profimedia / Autor: Mark Large/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Odluka Harryja i Meghan da spale toliko mostova iza sebe i iznesu tako strašne optužbe protiv svoje obitelji u onom sramotnom intervjuu s Oprah, znajući da nikad neće imati mogućnost braniti se, uzela je danak. Ono malo povjerenja bilo je istinski unništeno', rekao je izvor.

Međutim, izvor priznaje da možda postoji nada da bi braća na kraju mogla prevladati raskol, barem toliko da njihova djeca, koja su ipak bliski rođaci, razviju neku vrstu veze na daljinu.

'Bila bi velika štetea da Archie i Lilibet zapravo nikad ne upoznaju Georgea, Charlotte i Louisa', priznaje izvor.