JOŠ SE NISU STEKLE POVOLJNE OKOLNOSTI

Harry i William će se privatno sastati nakon otkrivanja kipa princeze Diane, ali upućeniji ne daju velike šanse pomirenju

30.06.2021 u 18:03

Bionic
Reading

Dok mediji već mjesecima javljaju o sve većem razdoru između princa Williama i princa Harryja, izvori tvrde da će braća održati privatni sastanak nakon otkrivanja kipa njihove pokojne majke, princeze Diane

Vojvoda od Cambridgea (39) i vojvoda od Sussexa (36) u četvrtak će stati rame uz rame kako bi otkrili kip princeze Diane u znak obilježavanja njezine 60. godišnjice rođenja.

Iza kulisa tog dirljivog događaja, među braćom još uvijek postoji duboki jaz, začet u ožujku 2019. godine kada je prema tvrdnjama kraljevskog povjesničara William izbacio Harryja i Meghan iz Kensingtonske palače zbog navodnog maltretiranja osoblja.

Kako doznaje Daily Telegraph, nakon otkrivanja 'neformalnog' i 'predivnog' spomen-obilježja pokojne princeze Diane, William i Harry će se sastati privatno, što ukazuje na moguću spremnost za rješavanje međusobnih nesuglasica.

Princ Harry je u Veliku Britaniju stigao u petak i boravi u svojoj kući Frogmore Cottage zbog samoizolacije, a moći će je napustiti nakon pet dana ako testovi na koronavirus budu negativni.

Danas su se pojavile tvrdnje da je stigao nešto ranije kako bi prisustvovao dobrotvornoj akciji kao gost iznenađenja, a The Sun tvrdi da su organizatori 'preokrenuli nebo i zemlju' kako bi se on tamo pojavio.

Svečanost otkrivanja kipa princeze Diane u četvrtak, u Sunken Gardenu Kensingtonske palače u kojoj je Diana živjela te je danas dom princa Williama i njegove obitelji, bit će skroman događaj na kojem će među rijetki uzvanicima osim Williama i Harryja biti i Dianina uža obitelj i kipar Ian Rank–Broadley koji je kip izradio.

Vjeruje se da su braća, koja su se posljednji put susrela na sprovodu princa Philipa, tjednima smišljali gdje će smjestiti kip u palači, a iako prije otkrivanja spomen-obilježja nisu otkriveni detalji o njegovom izgledu, pretpostavlja se da će prikazivati Dianin mladenački i razigran karakter.

  • +8
Princ William i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Mark Large/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan uoči otkrivanja kipa, kraljevski je povjesničar komentirao spremnost aktera razdora između Harryja i Williama za pomirenjem. Te je tvrdnje Robert Lacey iznio i u svojoj knjizi 'Bitka braće', objavljenoj prije Harryjevih i Meghaninih optužbi na račun kraljevske obitelji iznesenih u intervjuu s Oprah.

Govoreći za Newsweek, Lacey je rekao kako vjeruje da je Harry jedini koji je možda spreman priznati pogreške i pokajati se zbog svog ponašanja u protekle dvije godine, ali tvrdi da to možda neće biti uzvraćeno jer William i Kate oravdano mogu imati sumnje u Harryjevu vezu.

'S jedne strane imamo Williama koji se na čini spremnim išta priznati, a s druge strane prijatelji tvrde da Harry nema ništ protiv pomirenja. A na kraju tu je i Meghan kojoj ovaj razdor odgovara i koja drži prst na obaraču', rekao je Lacey i dodao da bi najbolje bilo kad bi obje strane zaboravile prošlost te da je žalosno što Meghan ne želi nimalo ustuknuti i reći da je bila pod pritiskom.

'Zašto ne bi mogla reći da nije bila navikla na nevjerojatno kompliciran sustav, da je bila trudna i nije mogla spavati i da joj se momžda sve nakupilo i slomilo je?' pita se Lacey i izražava sumnju da će braća rješiti svoj razdor ovoga tjedna, odnosno dok god je Harry pod čvrstim palcem svoje supruge. Međutim, vjeruje da postoji način da ti odnosi krenu prema naprijed.

  • +25
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Nije da Meghan više ima kraljevsko osoblje, živi u drugoj zemlji. Nije to ni emisija uživo pa bi mogla pronaći način da smjesti stvari na svoje mjesto', kaže Lacey, s čijim se razmišljanjem slaže i biograf Hogo Vickers.

Prema Vickersu, za svaki pokušaj rješavanja nesuglasica Harry bi morao polagati račune svojoj supruzi kad se vrati u Kaliforniju.

Ne znam što mogu učiniti u sadašnjim okolnostima. Harry se mora probuditi i shvatiti što se događa. To je vrlo neugodna situacija i mislim da ovoga tjedna neće biti pravi trenutak', rekao je za The Express Vickers.