SLIČNIJI NO ŠTO MISLITE

Prinčevi Harry i Andrew: 'Mamini dečki' koji su se zaljubili u glumice i osramotili obitelj

05.05.2023 u 06:54

Bionic
Reading

Svjetlo dana ugledala je nova knjiga o kraljevskoj obitelji, koja ovoga puta u fokusu ima nećaka i strica, princa Harryja i princa Andrewa, koji su sličniji no što mislite. U knjizi Nigela Cawthornea 'Windsor Spares: The Prince Harry And Prince Andrew’s Soap Opera!' povučene su neke paralele, na koje do sada nismo obraćali pažnju, a koje su zapravo istaknule ono važno

Danas možda i nije tako, no u danima kada je princ Harry proživljavao najluđe tinejdžerske godine, upravo je u svom stricu, princu Andrewu vidio najveći uzor, a isto tako je i on bio njegov omiljeni nećak. S godinama odmaka, danas imaju tek jednu zajedničku stvar, a to je da su oboje, zahvaljujući svojim ispadima, stekli status kraljevskih izopćenika.

Harry i Andrew odavno nemaju naklonost obitelji, ali ni javnosti, koja im itekako zamjera na postupcima koje su napravili. Upravo zbog toga mogli bi jedno u drugome potražiti podršku, no, za sada, na takav se potez nisu odlučili.

A da uistinu imaju puno poveznica govori i nova knjiga koja je svoje stranice posvetila upravo njima dvojici. Tako smo se prisjetili Harryjevog djetinjstva kada su se njih dvoje zbližili jer su imali iste interese vezane uz vojne podvige. Harry je stalno iznova tražio strica da priča o svom herojstvu, kada je kao pilot helikoptera u Falklandskom ratu, a princ Andrew takvo što nije mogao odbiti.

Meghan Markle i Harry Izvor: Profimedia / Autor: NBA / Ferrari / Profimedia

Sličnost među njima s godinama se samo povećavala, pa su tako obojica pala na čari američkih glumica - Harry Meghan Markle, a Andrew na Koo Stark. U mladosti su obojica vodili razularene živote, izlazili s ljepoticama i uživali u svojoj reputaciji playboyja. No, ono što je najočitije od svega je da su obojica bili 'mamini dječaci'.

Andrew je, dobro je poznato, od rođenja bio najdraže kraljičino dijete, a njezino obožavanje išlo je do te mjere da mu je bilo dopušteno da je poljubi u oba obraza, dok se princ Charles smio samo nakloniti. Oprostila mu je i kada je po njezinom krevetu posuo prah koji izaziva svrab, kao i kada se popeo na krov Buckinghamske palače i savio televizijsku antenu.

SVE MORA BITI SAVRŠENO

Počele posljednje probe za krunidbu, a na njima su i unuci Charlotte, George i Louis

Pogledaj galeriju

A isto tako je i princeza Diana bila blagonaklona prema Harryju, dopuštajući mu da iskušava krajnje granice. Iako nikada nije rekla da joj je on bio miljenik, to se dalo zaključiti njezinim trudom da se uvijek osjeća važnim i to do te mjere da ga je prozvala 'dobrim kraljem Harryjem'.

I ona je njemu, baš kao kraljica Andrewu, dopuštala svakakve gluposti. Nije se naljutila ni kada je profesoru glazbenog povukao hlače prema dolje i otkrio mu intimne dijelove, kao ni kada je fizički nasrnuo na inspektora Kena Wharfea, zaduženog za kraljevsku zaštitu.

JAČI OD SVEGA

[FOTO] Čvrsto držeći za ruke Charlotte i Georgea, princ William i Kate Middleton pokazali Harryju da im njegove optužbe ništa ne znače

Pogledaj galeriju

U školi ni jedan ni drugi nisu bili naročito uspješni, no za razliku od Andrewa, koji je zbog hvalisanja bio omražen među drugim učenicima, s Harryjem su se svi željeli družiti, iako su znali da je on 'magnet za probleme'. On je bio 'zločesti dečko' koji se nije ustručavao kao tinejdžer ispijati votke ili pušiti marihuanu i koji se nije ustručavao biti grub i uvredljiv.

I dok je Meghan uvijek tražio djevojke koje nisu željne medijske pažnje, Andrew je tražio sve samo ne to. Padao je na modele i glumice, a 1981. srce mu je osvojila američka starleta Koo Stark, koju je upoznao u noćnom klubu Tramp u Londonu. Njihova veza trajala je tek dvije godine, a nešto više, tek šest godina, trajao je njegov brak s Fergie.

TIJEKOM PROCESIJE

[FOTO] I ona je zaplakala: Dok je gledala kako iznose kraljičin lijes, Meghan Markle nije mogla zadržati suze

Pogledaj galeriju

Harry je isto imao brojne afere, no uvijek se trudio držati ih podalje od naslovnica tabloida. Ipak, nije mu sve uspjelo držati u tajnosti, pa se mnogi sjećaju fotografija iz 2012. na kojima igra biljar na skidanje u Las Vegasu. Slične fotografije desetak godina ranije snimljene su i s princom Andrewom na luksuznoj jahti usidrenoj kod tajlandskog otoka Phuketa, gdje je bio okužen mladim ženama u toplesu.

Unatoč svim njihovim ispadima, kraljevska obitelj uvijek se trudila pronaći im 'mjesto pod suncem' gdje bi napokon zaplivali i odradili bar nešto za dobrobit obitelji, no to nikome nije uspijevalo. A onda su obojica zadala finalni udarac - Andrew katastrofalnim intervjuom o svom prijateljstvu s Jeffreyjem Epsteinom i optužbama za silovanje maloljetnice, dok se Harry, nakon što je upoznao Meghan, okuražio i odlučio reći svima javno što ih ide, ne mareći za posljedice.

Dok je Andrewa njegova majka degradirala, Harry je dobrovoljno dao otkaz kraljevskoj obitelji i svijetu priuštio javnu svađu u kojem se nije libio preko nekoliko puta ponovio kako su se loše odnosili prema njemu.