KRALJEVSKA OBITELJ

Prinčevi Charles i William zgroženi što je osramoćeni princ Andrew preuzeo središnju ulogu na obilježavanju smrti princa Philipa

30.03.2022 u 12:56

Bionic
Reading

Povodom godišnjice smrti, princa Philipa, supruga kraljice Elizabete II, u Westminsterskoj opatiji, održana je komemoracija njemu u čast, no britanska javnost ne prestaje brujati o potezu princa Andrewa, upletenog u veliki skandal zbog druženja s pedofilom Jeffreyjem Epsteinom

Kako pišu britanski mediji, najistaknutiji članovi kraljevske obitelji, princ Charles i njegov sin princ William, bili su zgroženi i zaprepašteni Andrewovom ulogom na misi zadušnici za princa Philipa upriličenoj u Westminsterskoj opatiji.

Prema dobro upućenih izvorima u događanja na engleskom dvoru, stariji članovi kraljevske obitelji bili su neugodno iznenađeni što je osramoćeni vojvoda od Yorka upleten u skandal zbog svojih veza s ozloglašenim Epsteinom, inzistirao na tome da kraljicu otprati do njezina mjesta.

  • +9
Misa zadušnica za princa Philipa Izvor: Profimedia / Autor: Mischa Schoemaker / AFP / Profimedia

Osramoćeni kraljevski član želio je biti pratnja kraljici iz dvorca Windsor na događaj u Westminsterskoj opatiji pa je tako preuzeo središnju poziciju.

Potom je otpratio svoju majku sve do njezinog mjesta u prvom redu, premda se očekivalo da će svećenik odvesti kraljicu na njezino mjesto.

Članovi kraljevske obitelji 'nevoljko' su prihvatili da će Andrew (62) otputovati s kraljicom u London jer žive tako blizu jedno drugom, no nadali su se da će 'zdrav razum' prevladati i da Andrew neće nastojati igrati istaknutu ulogu u svom prvom pojavljivanju u javnosti otkako je sklopio izvansudsku nagodbu sa žrtvom Epsteina, Virginijom Giuffre (38).

Naime, ranije ovog mjeseca platio je milijune funti Virginiji Giuffre, koja ga je optužila za silovanje iako je on opovrgavao njezine navode.

Kraljevski stručnjaci sugerirali su da je kraljičina odluka da Andrewu dopusti da igra glavnu ulogu na neki način znak da ga ne može samo tako odbaciti.

Bivša BBC-jeva stručnjakinja za kraljevsku obitelj, Jennie Bond izjavila je za The Express: 'Ovo je bio njezin način da tiho pokaže 'OK, jako je zabrljao, ono je bila sramota, ali on je moj sin'.

Novinar Peter Hunt kaže: 'To se nije dogodilo slučajno. Mogao je sjediti s drugima, sa svojom rodbinom, ali su oni aktivno odlučili da će on imati tu ulogu da je podrži. Kraljica vrlo jasno govori da on ima ulogu u obiteljskim događanjima'.