RADIT ĆE NA SVOJ NAČIN

Nakon turneje po Karibima princ William i Kate Middleton donijeli odluku koja će uvelike promijeniti budućnost monarhije

28.03.2022 u 13:55

Bionic
Reading

Kraljevska turneja Karibima nije prošla glatko, a vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea suočili su se i s prosvjedima usmjerenim protiv njihove obitelji. Ipak, šuška se kako su nakon povratka donijeli odluku da se više neće držati zadanih pravila, a monarhiju će učiniti 'isplativijom' tako što će smanjiti broj osoblja i pomoćnika

Kraljevska turneja Karibima za njih je bila poprilično teška i naporna, ponajviše jer su morali 'pokrpati' sve što su članovi njihove obitelji tijekom dugogodišnje povijesti i vladanja karipskim zemljama učinili tamošnjem stanovništvu. Zbog toga su, šuška se, princ William i Kate Middleton donijeli odluku da će na dno ladice pospremiti kraljevsku knjigu pravila i nastaviti obavljati posao 'na svoj način'. Isto tako, više se neće pridržavati mantre Williamovog oca, princa Charlesa, i bake, kraljice Elizabete II, koja glasi 'nikad se ne žali, nikad ne objašnavaj'.

Nakon tjedan dana turneje, tijekom koje su posjetili Belize, Jamajku i Bahame, gdje su se i susreli s prosvjedima, Kate i William samo su učvrstili svoje stajalište da monarhija mora biti agilna da bi preživjela, ali i napredovala.

Izvor blizak obitelj za britanski The Sun je rekao: 'William i Kate će modernizirati način na koji rade i donijeti svježinu. Na njihovom putovanju na Karibe nije ih se štedjelo u napadima zbog događaja koji imaju korijene u kolonijalnom dobu, zbog čega će u budućnosti zasigurno izmijeniti kraljevski pravilnik i raditi stvari 'na svoj način'. Trenutno pokušavaju osmisliti kako bi to sve trebalo izgledati. To nije kritika prošlosti, no vremena se mijenjaju.'

  • +4
Kate Middleton i princ William na Bahamima Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Tijekom cijele turneje William je održavao krizne razgovore sa starijim pomoćnicima, uz čiji je savjet odlučio reći jasno što on misli, ali i bio spreman suočiti se s pitanjima koja se tiču odštete za ropstvo, kao i antimonarhističkim stajalištima. Samo nekoliko sati prije negoli se vratio u London, William je javno osudio ropstvo i ulogu Velike Britanije u tome. U izjavi bez presedana dao je naslutiti kako je svjestan da bi značajan broj zemalja mogao prekinuti svoje veze s monarhijom, kao i da on možda neće voditi Commonwealth.

'Princ je stajališta da su za njega gotovi dani u kojima se, poput oca i bake, jedan član kraljevske obitelji nikada ne smije žaliti. Jasno je da neće imati redovita javna obraćanja javnosti, no isto tako smatra da monarhija mora, kada ima nešto reći, to i izreći. Ovo nije njegova kritika kraljici. Dapače, on joj se divi jer je puno toga od nje naučio, no isto gleda naprijed, prema onome kako će sve izgledati za 40 godina.

  • +3
Kate Middleton, princ William Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

On želi da monarhija i dalje bude ujedinjujuća snaga, da premosti jaz. On sluša ljude, uistinu ih sluša, i ima jasnu viziju budućnosti. Želi preuzeti uspjeh svoje bake i nastaviti graditi na njemu svoj put', iskren je izvor.