NE ZNA SE KOJEGA

Princ William zasukao rukav, pokazao biceps i otkrio da je primio prvu dozu cjepiva

20.05.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Vojvoda od Cambridgea danas se pohvalio da je u utorak primio prvu dozu cjepiva protiv covida, koje mu je dalo medicinsko osoblje NHS-a u centru za cijepljenje Muzeja znanosti u Londonu

'U utorak sam primio prvu dozu cjepiva Covid-19', tvitao je princ William i zahvalio svima koji rade na uvođenju cjepiva na svemu što su dosad učinili i što dalje čine.

Princ William je prvu dozu primio u muzeju u Kensingtonu, nedaleko od svog doma u kojem živi sa suprugom i troje djece.

Uz poruku je objavio u fotografiju na kojoj s maskom na licu drži zasukani rukav dok mu djelatnik NHS-a ubrizgava cjepivo.

Budući da je mlađi od 40 godina, princ William po britanskom planu cijepljenja ima pravo na Pfizerovo ili AstraZenecino cjepivo, ali Kensingtonska palača nije objavila koje je cjepivo dobio drugi u redu za britansko prijestolje.

  • +4
Kate Middleton, princ William Izvor: Profimedia / Autor: Owen Humphreys/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Vrlo impresivno što stariji član kraljevske obitelji nije preskočio red', tvitnula je jutros kraljevska biografkinja Angela Levin, autorica knjige 'Diana's Babies: Kate, William and Repair of a Broken Family'.

Velika Britanija se pribojava mutacije indijskog soja, pa kako bi se ispunio plan premijera da ukine sva ograničenja vezana uz covid 21. lipnja, nastoje ubrzati cijepljenje kroz nekoliko sljedećih tjedana za koje vjeruju da su presudni.

U sklopu poticanja programa cijepljenja više od milijun Britanaca u dobi od 34 i 35 godina ovih će dana primiti SMS poruku u kojoj se pozivaju da dođu po svoje cjepivo, priopćio je NHS Engleske.