U POSLJEDNJI TREN

Princ William otkazao još jedno pojavljivanje, ima li javnost razloga za brigu?

23.05.2024 u 20:02

Bionic
Reading

Budući britanski kralj, princ od Walesa, još je jednom, u posljednji trenutak donio odluku da otkaže planirani kraljevski angažman, zabrinuvši time javnost, jer posljednji puta kada je to napravio, i izbjegao dolazak na misu zadušnicu za grčkog kralja Konstantina iz 'osobnih razloga', doznalo se da su tada liječnici Kate Middleton dijagnosticirali karcinom

Iako se danas trebao uputiti na unaprijed dogovoreni službeni put, princ William u posljednji je trenutak donio odluku o otkazivanju putovanja. Iz Buckinghamske palače za Hello! šturo su rekli kako princ neće prisustvovati zakazanom angažmanu:

'Nažalost moramo pomaknuti termin za budućnost i jako nam je žao zbog svih onih koji su već tamo doputovali.'

Ta odluka donesena je nakon što su kralj Charles III i kraljica Camilla najavili promjene svojih vlastitih rasporeda i to nakon što je britanski premijer Rishi Sunak otkrio da će se opći izbori održati 4. srpnja ove godine.

KIŠI USPRKOS

Prva bez Kate Middleton: Princ William ugostio vrtnu zabavu u Buckinghamskoj palači

Pogledaj galeriju

U svojoj službenoj izjavi kraljevski je par potvrdio da su sva zakazana događanja, koja bi mogla odvratiti pozornost izborne kampanje, otkazana ili odgođena. Zbog svega se kralj, koji se s premijerom susreo u srijedu i složio se s njegovim zahtjevom za raspuštanjem parlamenta, unaprijed ispričao.

Inače, nagađa se kako će princ od Walesa idućeg tjedna uzeti kratak odmor od svih kraljevskih dužnosti i provesti školske praznike sa svojom djecom. Vrlo je vjerojatno kako će se obitelj uputiti u Anmer Hall, svoj dom u Norfolku.

sve osim nogometa