veliko vjenčanje

Princ William dobio poseban zadatak, a možda mu se pridruži i Kate Middleton

21.05.2024 u 09:31

Bionic
Reading

Prijestolonasljednik William dobio je poseban zadatak kao jedan od uzvanika na vjenčanju najbogatijeg Britanca, a na svečanosti bi se mogla pojaviti i Kate Middleton

Princ William omiljen je među rođacima kraljevske obitelji, a sada se ženi jedan od njegovih najbližih rođaka. Drugi petak u lipnju rezerviran je za vjenčanje vojvode od Westminstera, Hugha Grosvenora, i Olivije Henson, a detalji o vjenčanju se malo po malo otkrivaju.

Vjenčanje će se održati u gotičkoj katedrali u Chesteru, gradu na sjeverozapadu Engleske, a s mladencima će slaviti oko 400 uzvanika. Na popisu uzvanika nalazi se i princ William koji je dobio zaduženje da prima goste u crkvi te ih ispraća do mjesta sjedenja.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

S obzirom na blisko prijateljstvo s vojvodom od Westminstera, postavlja se pitanje hoće li na vjenčanje stići i Kate Middleton koja se oporavlja od liječenja.

I dok je princ William dobio i istaknutu ulogu na vjenčanju, princ Harry nije se našao ni na popisu uzvanika!

Iako su princ Harry i Meghan Markle vojvodu od Westminstera imenovali kumom svom sinu Archieju, mladenci su odlučili osigurati uzvanicima mir te nisu htjeli da Harry i Meghan svojom prisutnošću stvaraju napetu atmosferu koja bi mogla pokvariti slavlje. Također, vjenčanju neće prisustvovati ni kralj Charles III, inače kum mladoženje Hugha Grosvenora, koji dan prije ceremonije ima zakazan put u Francusku kako bi prisustvovao komemorativnim događanjima povodom 80. obljetnice iskrcavanja u Normandiji.

Princ William i kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hugh Grosvenor postao je vojvoda od Westminstera 2016. nakon što mu je otac Gerald iznenada preminuo od srčanog udara, a, osim plemićke titule, naslijedio je i imanje od gotovo 10,5 milijuna eura, čime je s 33 godine postao najbogatiji čovjek u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Hugh ima blisko prijateljstvo s britanskom kraljevskom obitelji. Njegov kum je kralj Charles III, a on je pak kum princu Georgeu, najstarijem sinu princa Williama i budućem prijestolonasljedniku, i princu Archiju, najstarijem sinu princa Harryja i Meghan Markle.

NADA KAMANI

Vjenčanje je trajalo četiri dana, a osim vjenčanice s potpisom Diora nosila je i ovo savršenstvo

Pogledaj galeriju