NA MISU ZADUŠNICU

Princ William bio je blizak sa svojim krsnim kumom, stoga njegov nedolazak zabrinjava

28.02.2024 u 11:19

Bionic
Reading

Stručnjaci za kraljevsku obitelj tvrde kako je 'jako čudno' što je princ William u posljednji trenutak otkazao dolazak na misu zadušnicu, koja je u Windsoru organizirana za pokojnog grčkog kralja Konstantina, opravdavajući se 'osobnim razlozima'

Umjesto kralja Charlesa, ali i princa Williama, domaćica jučerašnje mise zadušnice za pokojnog grčkog kralja Konstantina bila je ni manje ni više nego kraljica Camilla, a svojih pet minuta iskoristio je i princ Andrew, koji je predvodio povorku na putu do kapelice St Georgea u dvorcu Windsor.

Osim onog poznatog, da je svoj nedolazak opravdao 'osobnim razlozima', nije dodatno pojašnjeno zašto je princ William u posljednji trenutak otkazao svoj dolazak, osobito kada, kako je potvrđeno iz Kensingtonske palače, oporavak Kate Middleton prolazi po planu.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Princ od Walesa posljednji je puta u javnosti viđen prije deset dana, na ovogodišnjoj dodjeli BAFTA nagrada, na koju je po prvi puta stigao bez supruge Kate, a koja je pak posljednji put viđena za Božić u Sandringhamu.

Richard Fitzwilliams, novinar zadužen za kraljevsku obitelj, rekao je kako je Williamov izostanak 'iznimno čudan', osobito jer je budući britanski kralj čak trebao čitati iz Otkrivenja.

  • +4
Princ William na dodjeli BAFTA nagrada Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Odluka donesena u posljednji tren rezultirala je time da je grčka kraljevska obitelj na internetu objavila stari red službe, a koji je sadržavao i Williamovo čitanje, kao i govor Lorda Soamesa u kojem je stajalo kako bi kralj Costantin bio 'vrlo dirnut i ponosan' na čitanje svog kumčeta.

'Konstantin je bio Williamov krsni kum, koji je bio iznimno blizak sa kraljevskom obitelji, osobito kraljem Charlesom, koji je sigurno želio da barem njegov sin bude prisutan, kada je već on spriječen zbog liječenja. William živi nekoliko kilometara dalje, stoga je ovo zabrinjavajuće', rekao je kraljevski biograf Phil Dampier.