sporni frogmore cottage

Princ Harry vratio se u kraljevsku rezidenciju i suočio s odlukom kralja Charlesa III

03.04.2023 u 20:35

Bionic
Reading

Princ Harry iskoristio je boravak u Londonu kako bi posljednji put odsjeo u kraljevskoj rezidenciji Frogmore Cottage te iz nje iselio svoje i Meghanine stvari

Princ Harry proteklog se tjedna iznenada pojavio u Londonu kako bi dao svoj iskaz protiv Daily Maila, a ugledni The Telegraph tvrdi kako je za vrijeme suđenje odsjeo u Frogmore Cottageu.

Podsjetimo, riječ je o kraljevskoj rezidenciji koju su princ Harry i Meghan Markle dobili nakon vjenčanja od pokojne kraljice Elizabete II, a koje im je kralj Charles III. odlučio ukinuti kao posljedicu objavljivanja obiteljskih tajni u prinčevim memoarima.

Navodno je vojvoda od Sussexa odlučio iskoristiti vrijeme provedeno u Londonu kako bi se suočio s očevom odlukom te je za vrijeme boravka u ovoj luksuznoj vili pokupio sve dragocjenosti koje pripadaju njemu i Meghan.

Princ Harry u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: Justin Ng / Avalon / Profimedia

U vrijeme boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu nije imao priliku vidjeti se s bratom Williamom ili ocem jer je kralj Charles III. u društvu Camille bio u službenoj posjeti Njemačkoj.

Kada je riječ o budućnosti Frogmore Cottagea, rezidenciji koja se sastoji od pet spavaćih soba i niza prostranih vrtova, posljednje je poznato kako bi u nju trebao useliti princ Andrew, no on se protiv ovoj kraljevoj odluci jer, navodno, nije oduševljen idejom o preseljenju iz svoje velebne kraljevske rezidencije.