NE PODNOSI JE

Princ Harry nazvao je Camillu opasnom i zločestom, a otkrio je i zašto nije htio da je njegov otac oženi

09.01.2023 u 11:59

Bionic
Reading

U memoarima 'Spare' princ Harry progovorio je i o odnosu s maćehom Camillom, koji svakako nije dobar. Otkrio je da su on i William molili oca da se ne ženi ponovno, a slika koju je Camilla kreirala u javnosti opasno je utjecala na dvor i zaposlenike

Nije tajna da princu Harryju nova supruga njegova oca nikad nije bila draga i simpatična, a optužbe koje je izrekao na njezin račun svakako to i dokazuju. Još jedanput princ Harry je krenuo u veliki verbalni napad na suprugu kralja Charlesa, nazvavši je 'opasnom' i 'zločestom', dok je nastavio razgovor o svojim memoarima 'Spare'.

U njegovim očima Camilla je još uvijek žena koja je uništila brak njegove majke i oca, a 'trećom osobom u braku' prozvala ju je i princeza Diana, što samo svjedoči koliko je ljubavnica bila velik dio njihovih bračnih nesuglasica.

Optužio je svoju maćehu da surađuje s medijima kako bi javnost dobila što bolju i ljepšu sliku o njoj. Rekao je da 'trguje informacijama', a zauzvrat oni pišu što pozitivnije priče o njoj kako bi se na nju prestalo gledati kao na 'treću osobu' ili kao na ženu koja je na jedan način uništila život voljene britanske princeze Diane. Njezine veze s medijima rezultirale su otkazima i neki su ljudi završili na ulici.

'Njezina potreba da rehabilitira svoj imidž učinila ju je opasnom zbog veza koje je stvarala unutar britanskog tiska', objasnio je Harry te dodao: 'Ako mislite, kao član obitelji, da će pojavljivanje na naslovnoj stranici, pozitivni naslovi, pozitivne priče napisane o vama, poboljšati vaš ugled ili povećati šanse da vas britanska javnost prihvati kao monarha, onda to ćete učiniti.'

  • +6
Vjenčanje princa Charlesa za Camillu Parker Bowles Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia

Prisjetio se i mišljenja koje su on i William dijelili prije vjenčanja njegova oca s Camillom kada su ga 'molili' da se ne ženi ponovno, bojeći se da će im ona biti 'zla maćeha'. Ipak, kada su vidjeli koliko je njihov otac sretan s novom ženom, prihvatili su novo vjenčanje, no Harry nikada nije promijenio stav da je riječ o proračunatoj osobi.

  • +3
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia