FINALNE PRIPREME

Princ Harry napokon je odabrao vjenčanog kuma, no ne i Meghan Markle

16.04.2018 u 14:27

Bionic
Reading

Točno mjesec dana ostalo je do kraljevskog vjenčanja godine u kapelici St. Georgea u dvorcu Windsor, kada će princ Harry i njegova zaručnica, američka glumica Meghan Markle napokon ozakoniti svoju vezu. Iako većina informacija o vjenčanju odavno nije tajna, još uvijek postoje neki javnosti nepoznati detalji

Posljednje probe vjenčanica i svečanog odijela su u tijeku, a Meghan i Harry moraju finalizirati raspored sjedenja, no, sve itekako zanima tko će uz buduće mladence stajati kao svjedoci, odnosno kao vjenčani kumovi. Prema pisanju britanskih medija, navodno je Harry ovih dana i službeno pitao svog starijeg brata, princa Williama, da mu bude kum.

Ta vijest iznenadila je mnoge, jer se odavno pisalo kako je to nemoguće, ali iz jednog jedinog razloga. Naime, u kraljevskim vjenčanjima jednostavno ne postoji 'funkcija' vjenčanog kuma, već mladenci imaju svjedoke. Taj protokol izmijenili su već princ William i Kate Middleton 2011. godine, kada su im kumovi bili princ Harry i Pippa Middleton.

  • +45
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, još uvijek se ne zna kojoj će dami pripasti čast da bude kuma Meghan Markle, a, kako se čini, za tu ćemo informaciju morati pričekati sam dan vjenčanja.

A osim kraljevskog vjenčanja, sve je spremno i za rođenje trećeg djeteta Williama i Kate. VIP krilo bolnice St. Mary spremno čeka svoje nove goste, barikade su ispred bolnice postavljene, zaustavljanje je odavno zabranjeno, a spremni su i sami djelatnici kojima je dodijeljena odgovorna uloga.

Kraljevski par navodno će vijest o trudovima Kate Middleton, i njezinom odlasku u bolnicu, objaviti na Instagramu, kojeg svi s nestrpljenjem prate. Osim toga, niti ime nije službeno potvrđeno, a nagađa se kako su u najužem izboru Alice i Mary, ukoliko bude djevojčica, te Arthur i Edward, za dječaka.

  • +42
Kate Middleton i princ William

No, ne špekulira se samo o imenu, već i o tome tko će biti krsna kuma. Po svemu sudeći, ta čast bi mogla pripasti Meghan Markle, koja se jako zbližila s vojvotkinjom od Cambridgea. Ipak, ukoliko je i odaberu, ona u toj ulozi neće biti sama, budući da princ George ima čak sedmero krsnih kumova, dok princeza Charlotte tek pet.

Osim Meghan Markle, 'u igri' su i Catriona Foyle, Alice Avenel, Alicica Stoddard i Hannah Carter, prijateljice Kate Middleton s fakulteta, kao i Williamov školski prijatelj Tom Sutton i njegova supruga Harriet.