LORI SINGER

Prije 40 godina s Kevinom Baconom je snimila kultni 'Footloose', a evo kako izgleda danas

21.02.2024 u 14:14

Bionic
Reading

Već godinama Lori Singer razmišlja o snimanju nastavka hita 'Footloose', no to se još nije ostvarilo. Priznala je da se godinama poigrava konceptom koji bi ponovno ujedinio nju i Kevina Bacona na velikom platnu

Ove se godine obilježava puna četiri desetljeća otkako je 'Footloose' ugledao svjetlo dana i gotovo preko noći stekao status kultnog filma. Osim Kevina Bacona, proslavio je Lori Singer, a ona bi, kaže, rado snimila nastavak ovog hita iz 80-ih.

U filmu koji je snimala 1984. danas 66-godišnja Singer glumila je buntovnu tinejdžericu Ariel Moore iz malog grada dok je Kevin Bacon, u ulozi Rena McCormacka, glumio mladića iz velikog grada koji joj pomaže da promijeni mišljenje rodnom gradu, ali i svom ocu, koji je velečasni, da odustanu od zabrane plesa.

Lori Singer Izvor: Profimedia / Autor: CraSH / Zuma Press / Profimedia

Ona sama itekako je spremna za nastavak, a za magazin People je otkrila: 'Ne znam sjeća li se Kevin ovog, no ja sam doista imala tu ideju da Ariel odraste i otiđe u New Yorku, kamo je uvijek željela otići, dok Kevin ostane u gradu i postane velika faca. Postane neki gradski odvjetnik ili tako nešto.'

U njezinoj ideji Ariel i Ren se ponovno spoje, i to u njezinom rodnom gradu, spletom tragičnih okolnosti. No i ona je, baš kao i njezin kolega Bacon, svjesna da nastavak vjerojatno ne bi dobro prošao. Glumac je nedavno izjavio da bi to vjerojatno bila velika katastrofa.

Lori Singer i Kevin Bacon u 'Footlooseu' Izvor: Profimedia / Autor: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Zanimljivo je kako je od cijele ekipe koja je snimala orginalni 'Footloose' jedino Bacon postigao više nego zaslužen uspjeh. Singer se nastavila baviti glumom, no neki pretjerani uspjeh i nije doživjela. Bolje je prolazila kao čelistica, a njezin dokumentarac iz 2013. 'Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God' osvojio je tri Emmyja.

Punih 16 godina provela je u braku s Richardom Emeryjem, a razvod je obilježila mučna borba za skrbništvo nad sinom Jacquesom Riom Emeryjem.