VELIKI GUBITAK

Prerano otišao: Mladi glumac preminuo sa samo 27 godina

27.01.2019 u 19:52

Bionic
Reading

Mladi hrvatski glumac Robert Budak, čije je matično kazalište bilo Zagrebačko kazalište mladih, preminuo je danas u dobi od 27 godina ostavivši iza sebe obitelj, prijatelje i kolege u ogromnoj tuzi i šoku

Njegova je iznenadna smrt sve šokirala, a kolege se od Roberta opraštaju dirljivim porukama na društvenim mrežama.

'Ova fotografija je iz 2014. kada smo skupa glumili na klasi na ADU. Za mjesec dana smo trebali skupa početi raditi novu predstavu u ZKM-u kojoj smo se oboje jako veselili. Danas nas je napustio dragi i beskrajno talentiran Robert Budak, iz interne zezancije zvan 'ujače'. Previše prerano. Ujače lijepo putuj', napisala je na društvenim mrežama Robertova kolegica Arija Rizvić.

Robert je igrao ulogu u novoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih redatelja Renea Medvešeka 'Huddersfield', čija je večerašnja izvedba otkazana.

  • +3
Robert Budak Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Publika će ga pamtiti po ulogama u predstavama 'Taksimetar', 'Romeo i Giulietta' te Mala kavana , a glumio je i u filmovima 'S one strane', 'Escape' i 'Zagreb Cappuccino'.

Nagrađen je 2017. Nagradom hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame.

Robert Budak rođen je 21. ožujka 1992. u Zagrebu. Nakon osnovne škole u Sesvetama, upisao je opću gimnaziju Tituša Brezovačkog. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu upisuje u rujnu 2011. godine. Preddiplomski studij završava 2015. godine. Uz filmove Zagreb Cappuccino (2014.) Vanje Sviličić i S one strane (2016.) Zrinka Ogreste, nastupao je i na Dubrovačkim ljetnim igrama (2014., 2015.). Manje epizodne uloge ostvario je u televizijskim serijama Stipe u gostima i Horvatovi, te je sudjelovao u različitim radio dramama, emitiranim na Trećem programu Hrvatskog radija.