nakon kratke bolesti

Preminuo Mark Margolis, glumac kojeg pamtimo iz serije 'Breaking Bad' i filma 'Scarface

04.08.2023 u 22:04

Bionic
Reading

Glumac Mark Margolis preminuo je u 84. godini u New Yorku, a tužnu vijest potvrdio je njegov sin Morgan. Mark je preminuo nakon kraće bolesti

Glumac je najpoznatiji po ulogama zlikovaca, posebice po onoj Hectora 'Tia' Salamance u seriji 'Breaking Bad' za koju je 2012. bio nominiran za Emmyja. Također je glumio Alberta u kultnom filmu 'Scarface' te u seriji 'Better Call Saul'.

Glumac je preminuo u 83. godini života u bolnici Mt. Sinai u New Yorku. Njegov sin Morgan Margolis, izvršni direktor Knitting Factory Entertainmenta, potvrdio je tužnu vijest otkrivši da je njegov otac prije toga bio kraće vremena bolestan. potvrdivši da je njegov otac prije toga imao kraću bolest.

Morgan i njegova majka Jacqueline, koja je sa zvijezdom bila u braku 61 godinu, bili su uz Margolisov krevet u trenutku njegove smrti. Iza njega su ostali njegova supruga s kojom je bio u braku 61 godinu te njihov sin jedinac Mark koji sa suprugom Heide ima tri sina Ben, Aidan i Henry.

  • +3
Mark Margolis Izvor: Profimedia / Autor: AMC / Everett / Profimedia

'Bio je jedinstven. Slične njemu više nećemo vidjeti. Bio je cijenjen klijent i doživotni prijatelj. Imao sam sreću što sam ga poznavao", rekao je njegov dugogodišnji menadžer Robert Kolker, iz Red Letter Entertainmenta.

Daljnji detalji nisu objavljeni, no poznato je da obitelj Margolis planira održati privatni komemorativni i pogrebni obred u njegovu čast.

Rođen u Philadelphiji Margolis je bio student na Sveučilištu Temple prije nego što je otišao u New York City, gdje je studirao glumu. Na kraju je postigao uspjeh na ekranu kroz uloge u 'Scarface', 'Oz', 'Black Swan', 'Ace Ventura: Pet Detective', 'Santa Barbara' i 'Gotham'. Njegova posljednja uloga bila je u filmu 'Your Honor' uz Bryana Cranstona.

Iako je široj publici najpoznatiji po televizijskim ulogama, njegova prva i najveća ljubav bilo je kazalište. Glumio je u čak pedeset predstava na njujorškom Broadwayju. Također je povremeno održavao tečajeve za mlade glumce.

Izvor: Društvene mreže