FRED WILLARD

Preminuo glumac iz serija 'Moderna obitelj' i 'Svi vole Raymonda'

16.05.2020 u 23:08

Bionic
Reading

Glumac i komičar Fred Willard preminuo je u 87. godini prirodnom smrću, a vijest je za Rolling Stones potvrdio glumčev predstavnik Glenn Schwartz

Vijest je Willardovoj smrti prva je podijelia glumica Jamie Lee Curtis, supruga njegovog dugogodišnjeg filmskog suradnika Christopera Guesta.

'Nevjerojatno smo sretni što smo mogli svjedočiti njegovoj ogromnoj darovitosti. Hvala za smijeh doboko iz trbuha. Sada si sa svojom Mary', napisala je slavna glumica.

Willardova supruga Mary, s kojom je u braku bio 40 godina, preminula je 2108. godine.

Od brojnih uloga koje je igrao u svojoj bogatoj karijeri, zapaženije ostvarenja bilježi u glazbenim komedijama Christopera Guesta 'A Mighty Wind' (Moćni vjetar) i 'This Is Spinal Tap' (Ovo je Spinal Tap) te pseudodokumentarnoj komediji 'For Your Consideration'.

Za ulogu Franka Dunphyja u popularnoj humorističnoj seriji 'Moderna obitelj' Willard je 2010. bio nominiran za Emmyja za najbolju gostujuću ulogu, a tri nominacije za Emmyja dobio je i za ulogu Hanka MacDougalla u seriji 'Svi vole Raymonda'.

Njegova televizijska karijera seže još u daleke 1960. godine, a neke od zapaženijih serija u kojima se kroz nekoliko desetljeća pojavljivao su i 'Get Smart', 'The Bob Newhart Show', 'Laverne & Shirley', 'The Love Boat', 'Golden Girls' (Zlatne djevojke), 'Roseanne', 'Married... with Children' (Bračne vode), 'Lois & Clark', 'Mad About You' (Lud za tobom) i 'Ally McBeal'.

'Bio je aktivan, radio i usrećivao nas do samog kraja. Jako smo ga voljeli i strašno će nam nedostajati', navodi u svojoj izjavi Willardova kćer Hope Mulbarger.