u 76. godini

Preminuo Carl Weathers, glumac koji je utjelovio Apolla Creeda u Rockyu

02.02.2024 u 21:21

Bionic
Reading

Carl Weathers, bivši NFL igrač koji je postao holivudski glumac i proslavio se kao Apollo Creed u filmovima o Rockyju, premino je u 76. godini

Weathers, koji je glumio u prva četiri filma o Rockyju sa Sylvesterom Stalloneom, "umro je mirno u snu", priopćila je obitelj.

Weathersov lik inspiriran Muhammadom Alijem najprije je bio Rockyjev suparnik, a onda saveznik.

Nakon što mu je lik doživio tragičan kraj, Weathers se udružio s drugom velikom akcijskom zvijezdom toga vremena, Arnoldom Schwarzeneggerom u znanstvenofantastičnom hororu "Predator" iz 1987. godine.

Među istaknutijim ulogama su i "Golfbrejker" i "Mandalorian" u čijih se deset epizoda Weathers pojavio između 2019. i 2023. godine.

Imao je nezaboravnu ulogu u "Happy Gilmore" Adama Sandlera. Bio je nominiran za nagradu Primetime Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji za svoj rad u seriji “Ratovi zvijezda”. Dao je glas Combat Carlu u "Priči o igračkama 4" i glumio fikcionaliziranu verziju sebe u "Arrested Development".

Rođen 14. siječnja 1948. u New Orleansu, Weathers se bavio raznim sportovima uključujući boks, nogomet, nogomet, hrvanje i gimnastiku. Igrao je nogomet na koledžu na Sveučilištu San Diego i pomogao Aztecima da osvoje Pasadena Bowl 1969. godine. Dok je bio u SDSU-u, Weathers je također stekao diplomu iz kazališne umjetnosti, ali je 1970. potpisao ugovor za Oakland Raiderse kao slobodan igrač, te je igrao u osam utakmica u NFL-u.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Iamthe80sguy2

Zanimljivo je kada je Stallone zatražio od Weathersa dopuštenje za korištenje snimaka iz ranijih filmova "Rocky" za šesti film, "Rocky Balboa" iz 2006., Weathers je odbio i lobirao za stvarnu ulogu u filmu, unatoč tome što je njegov lik, Apollo Creed, umro u četvrtom dijelu. Stallone je rekao ne i angažirao glumca sličnog dvojniku za snimanje flashback sekvenci borbe. Unatoč tome, prijatelji su se pomirili.

Carl Weathers Izvor: EPA / Autor: DAVID SWANSON

Ženio se i razvodio tri puta, a iza njega su ostala dva sina, Jason i Matthew.