70. ZAGREBAČKI FESTIVAL

Prelijepa trudnica: Iva Šulentić stajlingom, ali i papirima vješto sakrila trudnički trbuščić

17.03.2023 u 22:22

  • +16

70. Zagrebački festival

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak / Pixsell

Bionic
Reading

Jubilarni, 70. po redu Zagrebački festival, održan je večeras u City Plazi Zagreb, a na pozornici se izmijenilo čak 18 izvođača

U uredništvu 70. Zagrebačkog festivala našli su se, uz umjetničkog ravnatelja festivala Branimira Mihaljevića, Tony Cetinski, Uršula Tolj, Tomislav Mrduljaš i Igor Jurilj.

Među 18 izvođača, koji su se predstavili novim pjesmama i koje su najavljivali Iva Šulentić i Duško Ćurlić, našla su se i neka dobro nam znana lica, od Mije Dimšić i Saše Lozara, preko Albine Grčić, Letećeg odreda pa sve do Tedija Spalata.

Upravo je Iva Šulentić bila mnogima posebno zanimljiva, ponajviše zbog trudničkog trbuščića kojeg je vješto skrivala, što odabirom kroja male crne haljine, što s papirima sa kojih je čitala najave.

Ove godine priznanje za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu dobio je skladatelj, pjevač, saksofonist, dugogodišnji umjetnički direktor Zagrebačkog festivala te kralj evergreena, Drago Diklić.

Nakon prošlogodišnje pobjede zagrebačkog benda Detour s pjesmom 'Nekad je bilo bolje', ove je godine nagrada otišla u ruke grupe Feminem koje su s Alejuandrom Buendijem izvele pjesmu 'Trending'.

Inače, prvo izdanje našeg najstarijeg festivala održano je davne 1953. godine i to samo dvije godine nakon San Rema. Prvu pobjedu tada je odnio autor Ljubo Kuntarić s pjesmom 'Ta tvoja ruka mala', a koju je otpjevao, nitko drugi doli Ivo Robić.