favorit dore 2024.

Baby Lasagna o nenadanom uspjehu i optužbama za plagijat: 'Već pet dana se tresem'

12.01.2024 u 11:17

Bionic
Reading

Otkako je objavljeno da je rezervna pjesma naziva 'Rim Tim Tagi Dim' ušla u natjecanje ovogodišnje Dore, ne prestaje se pričati o Baby Lasagni, dosad široj javnosti nepoznatom, iako izuzetno upsješnom, glazbeniku kojem se predviđa visok plasman. Međutim, kakva bi to bila Dora da nema i malo drame?

Svaki naš izbor za pjesmu Eurovizije uvijek donese poneki 'skandalić', a zašto bi ova godina bila izuzetak? Iako nikom nije jasno zašto je pjesma veselih nota i prepoznatljivog riffa Marka Purišića 'Rim Tim Tagi Dim' uopće i bila svrstana među rezerve, obožavatelji Dore sada su došli na svoje. Mladom Istrijanu predviđa se visok plasman, neki ga već prozivaju i pobjednikom, a nisu izostale ni usporedbe s nekim već poznatim glazbenim djelima.

Kad je doznao da se Zsa Zsinim odustajanjem plasirao na glazbeno natjecanje, nije mogao vjerovati te je mislio da će ga zatrpati negativa i negativni komentari publike. Međutim, dogodilo se sasvim suprotno.

'Vidio sam potporu i lijepe komentare. Došlo mi je da plačem', priznao je glazbenik iz Umaga kojeg je podržala i sama Zsa Zsa, a njezina mu podrška, kako kaže, puno znači jer je i sama već prošla brojna velika natjecanja.

Među ovogodišnjim natjecateljima mnogi upravo pjesmu 'Rim Tim Tagi Dim' vide kao ovogodišnju predstavnicu Hrvatske na natjecanju u Švedskoj, no Baby Lasagna i dalje pokušava ostati 'normalan dečko iz Umaga' te se ne zanositi medijskim natpisima kako bi se fokusirao na sam nastup koji će, kako najavljuje, biti show.

'Drugačije je malo. Nisam zamišljao da će to biti ovako stresno. Puno sam puta sanjario... Već pet dana se tresem i ne mogu spavati. Borbeno je, borbeno je', otkrio je Baby Lasagna kako se snalazi u novonastaloj situaciji kada sve zanima njegov život, glazba i čime se bavi. Uz to, dodao je i da na Instagramu pokušava svima odgovoriti na poruke podrške.

'Htio sam se fokusirati na priču o nekom mladom dečku ili curi, nebitno, kako teška srca napuštaju svoje rodno mjesto u potrazi za boljim životom', objašnjava glazbenik kako su ga inspirirali njegovi bliski prijatelji koji nisu mogli pronaći odgovarajuć posao u Hrvatskoj pa su se morali preseliti u inozemstvo te dodaje: 'Nisam to htio ispričati kroz gorčinu, već na šaljiv način.'

Osim usporedbi s Käärijom, prošlogodišnjim favoritom Eurosonga iz Finske, koji je Europu obojao u zeleno i zarazio uzvicima 'Cha Cha Cha', veći problem predstavlja usporedba s pjesmom 'Party In My Head' švedskog benda Pain.

'Ako me optuže za plagijat? To nije dobra vijest, ali takve su stvari česte u glazbenoj industriji. Eto, ne znam, vidjet ćemo', rekao je za 24sata Marko Purišić, glazbenik koji već i ima iskustvo nastupanja na Dori i to 2019. godine s rock sastavom Manntra s pjesmom 'In the shadows'.