O DANAŠNJIM TINEJDŽERIMA

Poznato kad stiže druga sezona nagrađivane serije 'Euforija' sa Zendayom u glavnoj ulozi

22.12.2021 u 13:15

Bionic
Reading

Druga sezona nagrađivane HBO serije 'Euforija' (Euphoria) imat će premijeru 10. siječnja na HBO GO-u. Serija u kojoj glavnu ulogu ima nekadašnja Disney zvijezda Zendaya prilično brutalno prikazuje tinejdžersko devijantno ponašanje, a prva sezona zaradila je tri Emmyja

Glavni lik serije 'Euforija', koja se može gledati na HBO-u sklopu MAXtv-a, koju glumi Zendaya, nekadašnja Disneyjeva zvijezda koja gradi impresivnu karijeru. Mlada Rue nosi se s traumama iz djetinjstva jer su joj kao djetetu predškolske dobi dijagnosticirani brojni poremećaji pažnje i koncentracije. Svoje narušeno mentalno zdravlje pokušala je sama liječiti uz pomoć opijata, pa završava na odvikavanju.

Serija prikazuje odrastanje u današnje vrijeme, u kojem se sve dokumentira putem društvenih mreža, što itekako utječe na odrastanje u formativnim godinama koje nikad nije lako, a osobito danas. Riječ je o američkoj adaptaciji istoimene izraelske serije, a potpisuje je Sam Levinson, 33-godišnji glumac, redatelj i scenarist. Serija je izazvala burne reakcije osobito zbog eksplicitnih scena, no svi se slažu kako ovu pametnu, ali i vrlo mračnu seriju o odrastanju trebaju pogledati i roditelji.

Euforija Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nova sezona prati Rue Bennett čiji se život dramatično mijenja kad upozna Jules Vaughn, transrodnu djevojku koja se nedavno doselila u grad nakon rastave roditelja. U novoj sezoni, usred isprepletenih života u gradu East Highlandu, Rue mora pronaći nadu dok uravnotežuje pritiske ljubavi, gubitka i ovisnosti.

  • +9
Euforija Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

'Euforija' je zaradila tri nagrade Primetime Emmy, uključujući najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji za Zendayu.

Pored dobitnice Emmyja Zendaye, u seriji glume Hunter Schafer, Nika King, Eric Dane, Angus Cloud, Jacob Elordi, Algee Smith, Sydney Sweeney, Alexa Demie, Barbie Ferreira, Maude Apatow, Javon Walton, Dominic Fike, Storm Reid and Austin Abrams. Autor i scenarist serije je Sam Levinson, koji je istovremeno jedan od izvršnih producenata.