nakon operacije

Poznato je koliko će trajati oporavak 75- godišnjeg kralja Charlesa III

28.01.2024 u 16:03

Bionic
Reading

Kralj je u petak podvrgnut zahvatu zbog povećane prostate u londonskoj klinici pa neko vrijeme neće moći izvršavati svoje dužnosti

Iz britanske su kraljevske obitelji nedavno stigle čak dvije vijesti o narušenim zdravstvenim stanjima njezinih članova. Otkriveno je da je Kate Middleton podvrgnuta operaciji abdomena, vojvotkinji Sarah Ferguson otkriven je maligni melanom, najzloćudniji rak kože, a kralj Charles ovaj je petak podvrgnut operaciji povećane prostate zbog koje će neko vrijeme biti na bolovanju.

Kralj je zadnji put privatno obavio svoje dužnosti u četvrtak, uoči dolaska u London iz Norfolka kako bi se pripremio za zahvat.

Riječ je bilo o rutinskoj operaciji povećane prostate, benignog stanja uobičajenog kod muškaraca starijih od 50 godina. Odlazak na ovaj zahvat kralj nije krio kako bi potaknuo druge muškarce da se pregledaju, a britanski mediji prenose kako je uspio povećati svijest naroda o ovom stanju.

'On je dobro, hvala', otkrila je kraljica Camilla izlazeći iz bolnice u kojoj je Charles III. operiran.

'Njegovo veličanstvo želi zahvaliti svima koji su prošli tjedan uputili dobre želje i drago mu je saznati da njegova dijagnoza ima pozitivan utjecaj na svijest o javnom zdravlju', rekao je kraljev glasnogovornik.

Kako bi se oporavio od zahvata, kralj neće obavljati kraljevske angažmane otprilike mjesec dana, no bit će dostupan za državna pitanja.

  • +6
Kralj Charles III Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN