izazovna vremena

Posebna veza: Zbog Kate Middleton kralj Charles odlučio je ignorirati običaje i pravila

26.01.2024 u 17:14

Bionic
Reading

Teški su dani zahvatili britanski dvor. Kate Middleton oporavlja se od operacije abdomena, a kralja Charlesa očekuje operacija prostate. A trenutno se oboje nalaze u istoj bolnici, a Charles je prije svije operacije, usprkos kraljevskim običajima, posjetio Kate i time otkrio koliko je njihova povezanost jaka

Članovi kraljevske obitelji nemaju običaj posjećivati jedni druge u bolnici, tako da nema jačeg znaka povezanosti i čvrste veze između Charlesa i Kate od njegovog odlaska do njezinog bolničkog kreveta prije njegove operacije prostate. Obitelj je ujedinjenija nego ikada, piše Daily Mail.

Princeza od Walesa i kralj Charles igrom slučaja su na liječenju u istoj bolnici, a važnost kraljeve odluke da nekoliko trenutaka provede uz bolnički krevet svoje obožavane snahe ne treba podcjenjivati.

Naime, zajedno sa svojom suprugom, kraljicom Camillom (a njezina nazočnost ondje predstavlja još jedan povijesno kršenje kraljevske tradicije), Njegovo Veličanstvo se uputilo u Kateinu sobu u privatnoj londonskoj klinici u Maryleboneu, gdje je provela desetu noć nakon onoga što je palača opisala samo kao 'planirana operacija abdomena'.

Članovi kraljevske obitelji nemaju običaj posjećivati jedni druge u bolnici, ili barem to čine vrlo rijetko. Naime, iako žive vrlo javnim životom, monarhija ponekad može biti prilično usamljen život. Stariji članovi obitelji općenito ne vole privlačiti pozornost na sebe ili svoje voljene. Također su itekako svjesni da je dodatna sigurnost i medijska pažnja koja ih neizbježno prati posljednja stvar koja je potrebna jednoj užurbanoj bolnici - ili drugim pacijentima.

Međutim, kako smo do sada imali prilike vidjeti, 75-godišnnji kralj Charles ne boji stvari se učiniti na drugačiji način. Charles obožava Kate, s kojom ga vežu ne samo zajednički interersi, poput glazbe i umjetnosti, već i njegovi unuci.

  • +28
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: George Rogers / Sipa Press / Profimedia

Kralj misli da ona radi 'predivan' posao odgajajući Georgea, Charlotte i Louisa i cijeni vrlo stabilnu malu obitelj koju su ona i William stvorili. I uživa u vremenu koje može provesti s njima u Windsoru sada kada provodi više vremena u dvorcu, gdje žive udaljeni samo nekoliko minuta vožnje.

Zasigurno ne postoji jači znak njihove povezanosti od činjenica da je princeza Kate bila vrlo sretna vidjeti svog svekra nakon što je iza nje očigledno ozbiljna i iscrpljujuća operacija. Također treba napomenuti da je prisutnost kraljice Camille u bolnici uz supruga bila vrlo značajna.

Dok je pokojna kraljica Elizabeta II povremeno posjećivala svog supruga, princa Philipa, u bolnici tijekom nekih njegovih dužih (i ozbiljnijih) oporavka, Camilla je inzistirala da prati svog supruga i za vrijeme prijema u bolnicu. Podrazumijeva se da planira provesti nekoliko sati uz njegov krevet, a možda čak i ostati dok liječnici ne potvrde da je njegova operacija liječenja povećane prostate bila uspješna.

A izvori bliski kraljevskom paru kažu kako drugačiji scenarij kod Camille ne bi ni prošao. 'Oni su istinski odan i jako sladak par', rekao je insajder, a Annabel Elliot, Camillina sestra nedavno ju je opisala kao kraljevu 'stijenu'. 'Oni su jin i jang. Oni su doista polarne opozicije, ali mislim da zajedno funkcioniraju briljantno', rekla je.

  • +6
Kralj Charles III Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Inače, Charles je radoholičar, koji ima deset do dvanaest obaveza i sastanaka dnevno i mnoge noći provodi sam u svojoj radnoj sobi, vrijedno pišući pisma i rješavajući papirologiju, sve do ranih jutarnjih sati. Njegova žena zna da se on neće promijeniti, niti bi ona to htjela. 'Jednom mi je u šali rekla, kolutajući očima, da bi možda trebala skakati gore-dolje držeći plakat koji ga podsjeća da mu je rođendan ako želi imati ikakvu priliku natjerati ga da podigne pogled sa svog stola,' piše Rebecca English za Daily Mail.

Unatoč tome što su mu liječnici rekli da otkaže svoje javne angažmane uoči operacije, kralj je inzistirao ne samo na tome da vodi korak s papirologijom, već čak i održava sastanke iza kulisa.

Samo jučer, u Sandringhamu, satima prije nego što je odletio natrag u Buckinghamsku palaču prije nego što će danas biti primljen u bolnicu, imao je audijenciju s damom Polly Courtice s Instituta za održivo vodstvo Sveučilišta Cambridge i profesorom Robertom Millerom, direktorom laboratorija Whittle. Zbog toga mnogi očekuju da će Charles sa sobom u bolnicu donijeti papirologiju, kralj - za kojeg se očekuje da će ostati u bolnici dva dana - jasno dao do znanja da mu neće biti potrebni državni savjetnici koji će ga zamjenjivati.