svi su zgroženi

Poznati u šoku zbog požara u Splitu

18.07.2017 u 10:06

Bionic
Reading

Dramatično stanje koje je u ponedjeljak tijekom dana i navečer zadesilo središnju Dalmaciju potreslo je cijelu Hrvatsku. Mnogi poznati, među kojima su brojni i sami bili na mjestu plamene stihije, iskazali su svoju tugu i strah na društvenim mrežama te su poslali riječi kritike zbog tamošnjeg stanja, ali i podršku ugroženim građanima

Atletičarka Ivana Brkljačić napisala je da ima dojam da smo nespremni za krizne situacije.

'Ovo je izmaklo kontroli i oni se kao nešto okupljaju, predsjednica leti iz Austrije, premijer organizira sastanak, Opara daje upute da se upali klima i zatvore prozori, wtf? Jesmo li mi stvarno prćija od zemlje koja nema u detalje razradu svih kriznih situacija? Zar je požar iznenađenje? Gdje je pomoć susjednih zemalja? Nemaju moć da u kratkom roku dignu na noge susjedne zemlje da pošalju vatrogasce, kanadere, kamione ili što već? Ili iza ovoga stoji neki dobar plan koji će se uskoro plasirati, a miriše mi na nabavu skupe opreme...', piše Ivana.

Bivši nogometaš i reprezentativac Ivan Klasnić uputio je podršku našim vatrogascima i cijeloj Dalmaciji.

Pray for croatia ( Dalmatija ) 🙏🏻🙏🏻🙏🏻😢 #dalmatija #split #croatua #pray #pray #pray #weneedhelp

A post shared by Ivan Klasnic Offizielle Seite (@ivanklasnic17) on

Poznati splitski pjevač Giuliano ogorčeno je komentirao stanje u Splitu te oštro osudio piromane. 'Sto godina robije je malo za piromana', kaže Giuliano.

Svoju tugu i razočaranje izrazila je i pjevačica Lana Jurčević.

Pjevačica grupe Magazin Andrea Šušnjara, koja se i sama našla u Splitu za vrijeme požara, pokazala je kako se nosila s dimom.

Rukometni reprezentativac Domagoj Duvnjak također je izrazio suosjećanje sa stanovnicima koji su bili u okruženju požara.

'Splite moj', napisala je Severina uz fotografiju vatrogasaca i emotikon slomljenog srca. 

RTL-ova voditeljica Marijana Batinić cijelu je večer objavljivala postove podrške, ali i zgražanja.

'Ne mogu mirno čekati vijesti, pola familije mi je na terenu, pomažu jadnim ljudima na raznim lokacijama', napisala je voditeljica te dodaje kako joj javljaju bližnji da na terenu nema dovoljno vatrogasaca te moli ljude da pomognu. 

'Ne daj se, Splite moj', napisala je na svom profilu na Instagramu Jelena Rozga.

Ne daj se Splite moj ❤️ 🙏🏻

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial) on

'Ovo je bilo jučer u Mallu, a sad čitam da je evakuiran. Strašno. Strah me je i duša me boli kad gledam te slike i snimke. Prijatelji moji dragi su u strahu. Nekako mi je sve to zloslutno, kao da nije slučajno', napisala je zgrožena Žanamari Perčić, koja s obitelji živi u Tučepima.

Požar je potresao i nogometaša Ivana Perišića.

Veliki strah obuzeo je glumicu Anu Maras Harmander koja se u trenutku požara našla u rodnom gradu. Ona je svojom videosnimkom koju je objavila pokazala i opširno opisala koliko je dramatična bila situacija.

'Držite se svi hrabri ljudi, svima nama bravo', poručila je glumica u videu.

Bivši voditelj, a danas poduzetnik Hamed Bangoura, često na svom profilu na Facebooku otvoreno i bez zadrške iznosi svoja mišljenja, a tako i o požaru.

'Ratovi, prirodne katastrofe, humanitarne akcije... Još samo da se Hrvati ujedine i pokažu svoje jedinstvo i hrabro srce u borbi protiv svog najvećeg neprijatelja - političkih struktura što su nas svojim rođačkim ili ortačkim kapitalizmom zavadili i vladaju nad nama već 25 godina. Ne bojim se ja za poštene hrvatske građane i njihovu iskrenu ljubav prema Domovini. Dokaz tome je ova nadljudska borba protiv ove prirodne katastrofe u Dalmaciji. Kapa do poda svim službama i svim navijačkim skupinama. Kao i u ratu. Prvi na fronti prirodne katastrofe uz svoje građane. Ostanite takvi i kad sve ovo prestane. Jedinstveni', poručio je Hamed.